15:24 03.05.2020

У Центральній Азії за добу понад 200 нових випадків Covid-19, п'ять осіб померли, загальна кількість заражень досягла 6875

3 хв читати
У Центральній Азії за добу понад 200 нових випадків Covid-19, п'ять осіб померли, загальна кількість заражень досягла 6875

Кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом Covid-19 у країнах Центральної Азії за минулу добу збільшилася на 219 і досягла 6875. Виписані з лікарень після лікування коронавірусної інфекції 169 осіб, загальна кількість тих, хто одужав, досягла 2830 осіб, повідомили в неділю профільні відомства Казахстану, Киргизстану, Таджикистану та Узбекистану.

Загальна кількість померлих із Covid-19 у центральноазійському регіоні становить 47 осіб, за добу їх кількість збільшилася на п'ять осіб. Один пацієнт 1958 року з коронавірусом помер у Карагандинській області Казахстану, два летальні випадки сталися в Киргизстані та в Таджикистані.

За даними оперативного штабу при уряді Казахстану на ранок неділі, кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом у країні досягла 3877 (+116 за добу). Найбільше інфікованих в Алмати (1278), Нур-Султані (686), Кизилординській області (214) і Шимкенті (206).

За даними на неділю, в Казахстані 995 осіб одужали після коронавірусу (+73 за добу). У неділю вранці стало відомо про смерть пацієнта 1958 року народження з коронавірусом у Карагандинській області, таким чином кількість жертв коронавірусної інфекції в країні досягла 26 осіб.

Медики в Киргизстані за минулу добу виявили коронавірус у 26 осіб, загальна кількість підтверджених випадків зараження Covid-19 в країні збільшилася до 795, повідомила начальник управління громадської охорони Здоров'я МОЗ країни Айнура Акматова на брифінгу в неділю.

"На 3 травня в Республіці зареєстровано 26 нових випадків зараження коронавірусом, загалом 795", - сказала Акматова.

За її словами, серед нових випадків Covid-19 зараження коронавірусом підтверджено у семи медичних працівників, з яких п'ять - в Бішкеку.

"Загалом у країні 207 співробітників медзакладів інфіковані коронавірусом, з них 139 вилікувалися від інфекції. У стаціонарах перебуває 11 осіб у важкому стані, четверо в реанімації. За добу зі стаціонару виписано 37 пацієнтів", - повідомила Акматова.

Станом на 3 травня в Киргизстані десять людей померли від коронавірусу, 564 вилікувалися від інфекції.

Як повідомлялося, в Киргизстані 2 травня померли ще два пацієнти з Covid-19. "2 травня в Республіканській інфекційній лікарні померли два пацієнти від коронавірусу", - повідомили в штабі

"У обох діагностовано двосторонню пневмонію, важкий перебіг хвороби, дихальну недостатність. Супутні захворювання - серцева недостатність, цукровий діабет, поліорганна недостатність", - заявили напередодні в республіканському штабі.

В Узбекистані медики за добу виявили коронавірус у 33 осіб, загальна кількість підтверджених заражень Covid-19 в країні досягла 2127. Виписані з лікарень після коронавірусу 59 осіб, загальне кількість людей, що одужали, досягла 1271, повідомив в неділю МОЗ Республіки.

Наразі на карантині в Узбекистані перебувають понад 85 тис.осіб, зафіксовано дев'ять летальних випадків (без змін за добу).

У зв'язку з поширенням Covid-19 в Казахстані, Киргизстані та Узбекистані вжито надзвичайних заходів для запобігання новим зараженням.

Напередодні вранці влада Таджикистану повідомила про 32 зараження коронавірусом у країні. До вечора суботи їх кількість збільшилася до 76 осіб. Таджицьке телебачення повідомило, що до вечора 2 травня "від наслідків коронаврусної інфекції померли дві людини".

Осередки поширення коронавірусу в Таджикистані виявлено в Душанбе, Согдійської області і в Районах республіканського підпорядкування.

У свою чергу голова міста Душанбе Рустам Емомалі доручив управлінню охорони здоров'я столиці та іншим структурам у найкоротші терміни підготувати до експлуатації додаткові тимчасові лікарні на 3 тис. ліжко-місць для лікування хворих на корнавірусну інфекцію, повідомило управління інформації та зовнішніх зв'язків мерії. Зазначається, що на території міста функціонує понад 30 лікарень на 5 тис.284 ліжко-місць, в яких працюють 5 тис. 390 лікарів і співробітників середнього медперсоналу.

За офіційними даними, підтверджених випадків зараження коронавірусом немає в Туркменістані. Водночас в'їзд у цю країну обмежений в рамках профілактики Covid-19.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу 19 разів обстріляли Донецьку область - ОВА

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА