12:24 04.05.2020

Допит мера Черкас у зв'язку з рішенням міськради про послаблення карантинних заходів перенесено з огляду на карантин - поліція

2 хв читати
Допит мера Черкас у зв'язку з рішенням міськради про послаблення карантинних заходів перенесено з огляду на карантин - поліція

Слідчі дії з мером Черкас Анатолієм Бондаренком у рамках відкритого кримінального провадження за фактом ухвалення рішення виконкомом міськради про пом'якшення карантинних обмежень перенесено на невизначений термін у зв'язку з карантинними обмеженнями, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в поліції Черкаської області.

"Допит мера Черкас як свідка у справі про пом'якшення міськрадою карантинних обмежень, який планувався на 12:00 понеділка, перенесено на невизначений термін", - повідомили в поліції області.

Як повідомлялося, виконком міськради Черкас дозволив відновити роботу з 1 травня низки магазинів, майстерень, ринків і літніх майданчиків закладів ресторанного господарства.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом ухвалення виконкомом Черкаської міськради рішення про послаблення карантинних обмежень у місті з 1 травня. Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масових отруєнням).

У свою чергу глава МВС Арсен Аваков написав у своєму мікроблозі у Twitter: "Пане міський голово Черкас, ви загралися! Припиніть ризикувати здоров'ям і життям людей заради політичних ігор! Реагування буде жорстким!".

У свою чергу мер Черкас заявив, що передумовою для пом'якшення з 1 травня карантинних обмежень у місті стали нерівні умови для підприємців.

Бондаренко впевнений, що міська влада не порушує правил карантину. "По-перше, ми не порушуємо правил карантину, а ми їх дещо послаблюємо. По-друге, ми привели Конституцію України в рівні умови для всіх підприємців. Зокрема, ми поставили в рівні умови невеликий будівельний магазин і великий будівельний гіпермаркет", - пояснив він.

"Тому що я не можу жителям міста пояснити, чому десятки, сотні людей, а то й тисячі перебувають у великому супермаркеті, але вони не можуть зайти в маленький будівельний магазин і купити фарбу. Я не можу пояснити, чому черкаською набережною люди можуть гуляти в засобах захисту, а парк, розташований поруч, вони не можуть відвідувати", - сказав міський голова Черкас.

При цьому він вважає, що різкого збільшення хворих на COVID-19 після пом'якшення карантину не буде.

Крім того, мер Черкас стверджує, що ще до відкриття кримінального провадження за фактом ухвалення рішення виконкомом міськради про пом'якшення карантинних обмежень були дзвінки із "погрозами кримінальних справ особисто мені як міському голові".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА