19:35 04.05.2020

Франція повинна виходити з епідеміологічної ізоляції

2 хв читати
Франція повинна виходити з епідеміологічної ізоляції

Франція не може собі дозволити залишатися далі в режимі суворої ізоляції, заявив у понеділок в Сенаті країни прем'єр-міністр Едуар Філіп.

На минулому тижні він представляв стратегію уряду щодо зняття обмежень, введених у зв'язку з епідемією COVID-19, в Національних зборах, де вона отримала підтримку депутатів.

"Ми переживаємо критичний момент", - неодноразово повторив у своєму виступі Філіп, викладаючи основні лінії плану виходу з ізоляції, вже представленого в нижній палаті парламенту.

"Ми не можемо залишатися в ізоляції", - сказав глава уряду. Він аргументував цю позицію тим, що збереження подальших суворих обмежень спричинить за собою "людську, соціальну та економічну ціну".

Хоча при цьому прем'єр-міністр визнав важливість і необхідність жорстких заходів, введених як надзвичайну реакцію на епідемію.

28 квітня Філіп оголосив, що громадяни Франції зможуть з 11 травня пересуватися без спеціальних дозволів влади, необхідних через режим ізоляції, введений у зв'язку з пандемією COVID-19, крім переміщень на відстані понад 100 км від будинку, які будуть можливі тільки з вагомих сімейних або професійних причин.

При цьому громадян старше 65 років, як і раніше, закликають дотримуватися режиму ізоляції в зв'язку з найбільшою схильністю небезпеки зараження цієї вікової групи.

Після 11 травня розпочнеться поступове відновлення діяльності підприємств, хоча дистанційна робота зберігатиметься, де це можливо, мінімум протягом трьох найближчих тижнів.

Торгова мережа, крім ресторанів і кафе, відкриється з 11 травня. Щодо ресторанів і кафе прийматиметься окреме рішення в кінці травня з перспективою можливого відкриття після 2 червня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА