19:50 04.05.2020

Резніков стане заступником Кучми в ТКГ, до підгруп ТКГ буде залучено також представників відповідних українських міністерств і депутатів

2 хв читати
Резніков стане заступником Кучми в ТКГ, до підгруп ТКГ буде залучено також представників відповідних українських міністерств і депутатів

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив, що віце-прем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Олексій Резніков буде заступником голови делегації України в ТКГ Леоніда Кучми, а до робочих підгруп ТКГ увійдуть представники відповідних українських міністерств і народні депутати України.

"Сьогодні дуже важливо надати Мінському процесу нового імпульсу, й Україна це робить. Сьогодні ми виступили з ініціативою підвищити рівень представництва делегацій у Мінську в Тристоронній контактній групі. Тобто тепер поряд із керівником нашої делегації паном Кучмою його заступником стає віце-прем'єр - міністр пан Резніков, а також ми додаємо до представництва в кожній підгрупі представників відповідних міністерств на рівні не нижче за заступника міністра, також додаємо представників парламенту. Так, декілька керівників профільних комітетів також будуть залучені до цієї роботи", - сказав він під час онлайн-дискусії "Пандемія, реформа, війна і мир: погляд з Українського Білого Дому", організованої Atlantic Council у понеділок.

Єрмак наголосив, що українська сторона докладає максимум зусиль для виконання домовленостей грудневого саміту лідерів "нормандського формату".

"На жаль, я змушений вам сказати, що багато з цих домовленостей досі не виконано. Безумовно, є досягнення. Сьогодні ми звільнили з полону 131 людину. Але продовжують стріляти, не завершено програму з розмінування, досі не допущено Червоний Хрест, а без цього не можна ефективно продовжувати шукати всіх наших людей на непідконтрольній території. І, як і раніше, не узгоджено три нових місця для розведення (сил і засобів - ІФ)", - зазначив він.

Єрмак також розповів, що за дорученням президента України Володимира Зеленського він запропонував представникам інших трьох країн, які є учасниками "нормандського формату", приєднатися й особисто приїхати до Мінська, щоб побачити, що там відбувається і чому не виконуються домовленості.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА