20:44 04.05.2020

Україна та Естонія об'єднають зусилля в боротьбі з поширенням РФ перекручених історичних фактів

2 хв читати
Україна та Естонія об'єднають зусилля в боротьбі з поширенням РФ перекручених історичних фактів

Міністри закордонних справ України та Естонії - Дмитро Кулеба та Урмас Рейнсалу - домовилися про об'єднані зусилля у боротьбі з поширенням Росією перекручених історичних фактів, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

До відповідних домовленостей міністри дійшли під час телефонної розмови 4 травня.

"Сторони домовилися докладати зусиль задля протидії поширенню Росією спотворених історичних фактів, у т.ч. щодо річниці завершення Другої світової війни. Обговорення в РБ ООН 8 травня теми Другої світової війни має на меті поширювати правдиві факти про європейське історичне минуле як основу для мирного й дружнього співіснування народів", - зазначено в повідомленні.

Рейнсалу також запевнив у незмінності підтримки Естонією суверенітету й територіальної цілісності України і наголосив на необхідності зберегти міжнародний санкційний тиск на Росію до повного виконання Мінських угод і деокупації українських територій.

Кулеба, у свою чергу, подякував за підтримку Естонією позицій та інтересів України в рамках непостійного членства Естонії в РБ ООН у 2020-2021 роках і висловив сподівання на ефективну взаємодію під час естонського головування в травні 2020 року.

Крім того, Кулеба поінформував Рейнсалу про ситуацію з безпекою на Донбасі та зусилля України для прогресу в рамках "нормандського формату".

Міністри обговорили залучення України до заходів у рамках 5-го саміту ініціативи "Тримор'я" у жовтні 2020 року в Таллінні й домовилися здійснити обмін візитами після покращення епідеміологічної ситуації.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА