08:10 05.05.2020

Заступник голови ОП: Можливо, потрібно було одразу чітко пояснити, що "Мрія" доставила вантаж для приватної компанії, але частину передасть до лікарень

2 хв читати
Заступник голови ОП: Можливо, потрібно було одразу чітко пояснити, що "Мрія" доставила вантаж для приватної компанії, але частину передасть до лікарень

Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко ще раз пояснив, що 23 квітня літак Ан-225 "Мрія" держпідприємства "Антонов" привіз в Україну з Китаю медичний вантаж на замовлення і за кошти компанії "Епіцентр К", і частину його передав за домовленістю як гуманітарну допомогу українським лікарням.

"Звичайно, для нас, як для держави, було важливо, щоб ці вантажі привозили українські літаки. На жаль, у нас не було можливості зібрати таку кількість засобів захисту в одному місці, щоб забрати їх, наприклад, літаком "Мрія". Ми дізналися, що одна з приватних компаній - "Епіцентр" - замовляє літак "Мрія" у держпідприємства "Антонов" і хоче привезти для себе комерційний вантаж. Але, з тим, що вони везуть комерційний вантаж, вони частину, фактично більше третини цього вантажу, передають у лікарні по всій країні. Це 2 млн медичних масок, 70 тис. одноразових костюмів для лікарів і 30 тис. захисних окулярів", - розповів він в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV у понеділок увечері.

Тимошенко зазначив, що за таких умов президентом Володимиром Зеленським було прийнято рішення, що потрібно зустріти цей літак.

"По-перше, це наша гордість – літак "Мрія". По-друге, частина цього вантажу передається нашим лікарям. Президент на прес-підході в аеропорту під час зустрічі "Мрії" сказав, що частина цього вантажу є гуманітарною, частина - йде в наші аптеки і магазини. В цьому не було жодного секрету. Потім цю ситуацію перекрутили", - пояснив заступник голови ОП.

Тимошенко погодився, що дійсно, напевно, потрібно було сказати одразу, що цей вантаж замовила і оплатила приватна компанія. "Можливо, ми припустилися в цьому помилки. Але я ще раз підкреслюю, "Епіцентр" заплатив до державного бюджету за літак через ДП "Антонов", привіз вантаж за свої кошти і частину цього вантажу передав до лікарень. Я не бачу взагалі в цьому нічого поганого", - підкреслив він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА