08:28 05.05.2020

У Зеленського була дуже жорстка розмова з депутатом Тищенко з приводу ресторану "Велюр"

3 хв читати
У Зеленського була дуже жорстка розмова з депутатом Тищенко з приводу ресторану "Велюр"

Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко повідомив, що президент України Володимир Зеленський провів дуже жорстку розмову з заступником голови фракції "Слуга народу" Миколою Тищенком з приводу роботи ресторану "Велюр" у центрі Києва в умовах карантину.

"Нікому не можна (працювати під час карантину - ІФ). У президента була дуже жорстка розмова з цим народним депутатом (Тищенко - ІФ). Дійсно, ніхто не міг працювати. І я сподіваюся, що це буде прикладом для інших народних депутатів, що якщо ти народний депутат, то не потрібно робити з себе якогось царя. Не можна всім ресторанам працювати - це означає, що і ресторанам, які були пов'язані з одним з народних депутатів, також не можна працювати", - розповів він в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV у понеділок увечері.

Відповідаючи на питання, чим закінчилася розмова президента і депутата, Тимошенко сказав: "По-перше, як ви бачите, ресторан не працює. Не знаю, чи працював він, насправді, весь цей час, або один день, або два тощо. Але він не працює. Жорстка розмова вилилася в те, що я сподіваюся, для всієї фракції, і для інших фракцій це буде прикладом, що не треба так більше робити. І це була велика помилка з боку народного депутата, що він так вчинив".

Як повідомлялося, 27 квітня журналісти Bihus.Info оприлюднили сюжет про те, що ресторан "Велюр" на вул. Льва Толстого в Києві, що входить до мережі ресторанів "Наша карта", яку пов'язують з Тищенком (на сайті мережі зазначено, що Тищенко є президентом групи компаній "Наша карта" - ІФ), продовжує працювати і приймати відвідувачів, незважаючи на введені в країні карантинні обмеження.

28 квітня Тищенко заявив, що в ресторані "Велюр" в Києві дотримуються карантину, однак іноді там відбуваються "особисті зустрічі".

Того ж дня поліція Києва перевірила інформацію ЗМІ про те, що на вул.Льва Толстого один із ресторанів приймає відвідувачів. "На момент перебування правоохоронців у ресторані відвідувачів не було. Поліцейські роз'яснили обмежувальні норми в період карантину і взяли у адміністратора закладу зобов'язання стосовно роботи таких установ тільки в онлайн-режимі", - повідомила прес-служба столичної поліції.

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що поліція прибула до ресторану "зокрема з ініціативи депутатів" і підкреслив, що партія не збирається покривати порушення нардепа.

4 травня Тищенко заявив, що ресторан "Велюр" готовий заплатити штраф, якщо закладом дійсно були допущені порушення вимог карантину.

"Хочу вам офіційно заявити, "Велюр" готовий заплатити штраф, якщо ресторан дійсно порушив закон. Якщо порушення були зафіксовані, директор ресторану оплатить штраф тієї ж миті! І я особисто це проконтролюю! Зі свого боку, я - Микола Тищенко, як громадянин України, своїми руками буду готувати обіди для київських лікарів до закінчення карантину. Подробиці пізніше. Руки зайняті на кухні", - написав він у неділю на своїй сторінці в Facebook і прикріпив до повідомлення фотографію, на якій готує їжу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА