13:13 05.05.2020

Визнання воїнів УПА підтримує майже половина українців, думки про заборону георгіївської стрічки розділилися - опитування

2 хв читати
Визнання воїнів УПА підтримує майже половина українців, думки про заборону георгіївської стрічки розділилися - опитування

Визнання воїнів Української повстанської армії (УПА) борцями за незалежність України підтримують 44% українців, більше прихильників такого рішення в західних і центральних регіонах України.

Як свідчать дані загальнонаціонального дослідження, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" спільно з Київським міжнародним інститутом соціології, 44% українців підтримують таке рішення, тоді як 22% - проти цього рішення.

Байдуже до визнання УПА ставляться 16% респондентів, ще 17% опитаних не визначилися з відповіддю. Очікувано більш схвально до цього рішення ставляться в західних і центральних регіонах країни. Визнання воїнів УПА борцями за незалежність у східних і південних регіонах підтримують і не підтримують приблизно однаково по 30% громадян.

Щодо георгіївської стрічки, то, як показало опитування, близько третини українців підтримують рішення про її заборону, але близько третини респондентів також і не підтримують, а для 25% це не має значення.

Прихильників цього рішення найбільше на заході країни (44% підтримують, 23,2% не підтримують), у центрі України думки розділилися, найменше прихильників - у південних і східних областях - 20% підтримують таке рішення, 40% - не підтримують).

Також більшість українців (51%) не знають про масові заходи під назвою "Безсмертний полк", які проводяться 9 травня.

Згідно з результатами дослідження, ще 12% знають про ці заходи, але ставляться до них негативно. Знають і позитивно ставляться 18%, нейтрально - 12%. У всіх регіонах понад 50% не знають про цей захід, крім східної частини країни, де обізнаність трохи вища (нічого не знають 33%).

Крім того, згідно з результатами опитування, 61% українців не підтримують ідею участі українських політиків у заходах з нагоди Дня Перемоги в Москві, підтримують - 21%, ще 18% не визначилися. Менше таку ідею підтримують на Заході та в Центрі - 12% і 18% відповідно.

Опитування проводилося з 17 по 22 квітня методом телефонного інтерв'ю в усіх регіонах України за винятком Криму й окупованих територій Донецької та Луганської областей. Похибка вибірки не перевищує 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА