16:59 05.05.2020

Апеляційний суд залишив під арештом підозрюваного у вбивстві Шеремета Антоненка

3 хв читати
Апеляційний суд залишив під арештом підозрюваного у вбивстві Шеремета Антоненка

Київський апеляційний суд залишив під вартою підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета музиканта і ветерана АТО Андрія Антоненка (Riffmaster), залишивши без задоволення апеляційні скарги захисту.

"5 травня 2020 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 3 квітня 2020 року, якою задоволено клопотання… слідчого… та продовжено щодо підозрюваного А. строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 1 червня", - йдеться в повідомленні прес-служби Київського апеляційного суду на сторінці у Facebook у вівторок.

У суді інформують, що за результатами апеляційного розгляду постанову слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 3 квітня залишено без змін, а апеляційну скаргу боку захисту - без задоволення.

Як повідомлялося, 3 квітня Печерський районний суд Києва продовжив до 1 червня запобіжний захід у вигляді тримання під вартою підозрюваному в убивстві журналіста Павла Шеремета музиканту і ветерану АТО Андрію Антоненку (Riffmaster).

Уранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

12 грудня 2019 року поліція провела низку обшуків і повідомила про підозру деяким фігурантам справи. Того самого дня відбувся брифінг за участю керівництва Нацполіції, МВС і президента України Володимира Зеленського, на якому було частково розкрито проміжні результати розслідування та названо імена підозрюваних у вбивстві Шеремета.

Про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку, усіх їх затримано. Подружжя Владислав та Інна Грищенки, також учасники АТО, були затримані в іншій справі, але є фігурантами справи щодо вбивства Шеремета.

Заступник голови Національної поліції, начальник кримінальної поліції Євген Коваль заявив, що основним мотивом убивства Шеремета була спроба дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в країні.

13 грудня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2020 року Кузьменко, для Дугарь суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 8 лютого 2020 року. 14 грудня суд заарештував до 8 лютого 2020 року Антоненка.

Перед обшуком у своїй квартирі Антоненко попросив брата дружини забрати із шафи пакет, який правоохоронці знайшли наступного дня в тому самому будинку, в якому проживає підозрюваний. У пакеті був предмет, схожий на міну МОН-50 у напіврозібраному стані, його було передано на комплексну експертизу, зокрема молекулярну. За результатами експертизи в Нацполіції заявили, що в підриванні автомобіля Шеремета було використано аналогічну речовину, залишки якої знайшли на вилученій в Антоненка міні.

10 січня Апеляційний суд Києва залишив під вартою підозрюваного в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета музиканта та ветерана АТО Андрія Антоненка.

5 лютого Печерський суд Києва продовжив до 4 квітня тримання під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА