07:31 06.05.2020

У кожній області України протягом року повинен бути створений об'єкт спортивної інфраструктури, присвячений видатним спортсменам регіону

2 хв читати
У кожній області України протягом року повинен бути створений об'єкт спортивної інфраструктури, присвячений видатним спортсменам регіону

В Україні розпочинається державний проект під робочою назвою "Україна - чемпіон!" зі створення в кожній області об'єкта спортивної інфраструктури, присвяченого видатному сучасному спортсмену або спортсменам цього регіону.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це повідомив керівник ОП Андрій Єрмак у вівторок на селекторній нараді з головами облдержадміністрацій, в якому взяли участь міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, призер Олімпійських ігор з греко-римської боротьби та народний депутат Жан Беленюк, радник глави ОП з питань спорту Олена Говорова та член комітету Верховної Ради з питань молоді та спорту, легкоатлетка Ольга Саладуха.

"Це буде культова споруда, поряд з якою буде музей. Ми хочемо створити сучасну історію наших спортивних героїв, спортивних легенд, - сказав керівник Офісу президента.

Єрмак додав, що цей проект необхідно реалізувати протягом року. "Дуже важливо, і я хочу це підкреслити, щоб ми вшанували людей, які ще живі, які сьогодні ще мають можливість отримати увагу і повагу від суспільства і держави", - зазначив він.

Єрмак уточнив, що такі споруди повинні стати "магнітами", які вплинуть на розвиток у регіоні не тільки спорту, але і таких сфер, як туризм.

"Давайте дивитися в майбутнє. Сподіваємося, що спільними зусиллями ми переможемо епідемію, і будемо рухатися далі. Спорт є невід'ємною частиною життя українців, нашими спортсменами захоплюються у всьому світі", - зазначив він.

Керівник Офісу президента ініціював створення робочої групи, яка опікуватиметься збором пропозицій від керівництва областей стосовно об'єктів, які введуть у проект, і імен спортсменів для їх вшанування.

Міністр спорту Гутцайт підтримав ініціативу Офісу президента і зазначив, що без розвитку матеріально-технічної бази неможливий розвиток спорту в країні. За його словами, зараз більшість дитячо-юнацьких спортивних шкіл потрібно реконструювати.

"Якщо діти почнуть займатися спортом, то через три-п'ять років ми їх будемо бачити вже на чемпіонатах України, на п'єдесталах, а потім вони будуть вже олімпійцями", - сказав він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА