07:43 06.05.2020

Південна Корея зробила США кращу пропозицію в переговорах з оборонних витрат

2 хв читати
Південна Корея зробила США кращу пропозицію в переговорах з оборонних витрат

Південна Корея вже зробила найкращу з можливих пропозицій у переговорах про розподіл витрат на утримання американського контингенту на Корейському півострові, повідомляє агентство Ренхап з посиланням на дипломатичне джерело.

"Я не можу назвати цифру, але міністр закордонних справ вже сказала, що ця пропозиція була найкращою з можливих", - заявив обізнаний співрозмовник агентства.

Уточнюється, що маються на увазі зауваження глави МЗС Кан Ген Хва, зроблені минулого тижня, про те, що 13% збільшення від торішньої угоди про розподіл витрат на оборону є найкращою пропозицією з тих, що може зробити Сеул.

Джерело агентства зазначає, що, незважаючи на заяви Вашингтона про свою гнучкість у переговорах з Південною Кореєю, з початку квітня було досягнуто незначного прогресу.

"З початку квітня великих змін не відбулося. Ми не маємо ні найменшого уявлення про те, про яку гнучкість йдеться в США", - підкреслив він.

У вівторок Марк Кнаппер, заступник помічника держсекретаря США у справах Кореї і Японії, знову закликав Вашингтон до гнучкості, підкресливши, що США досі були "дуже гнучкими".

Після цих повідомлень президент США Дональд Трамп підтвердив відмову Вашингтона від запропонованого Сеулом збільшення витрат, заявивши, що Південна Корея повинна заплатити "великий відсоток за те, що ми робимо" там.

Відмова Трампа посилила побоювання, що напруженість навколо витрат на оборону може підірвати альянс двох країн саме тоді, коли Сеулу і Вашингтону необхідно зосередитися на просуванні переговорів з денуклеаризації Північної Кореї, які зайшли в глухий кут і зміцненні миру на Корейському півострові.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА