10:02 06.05.2020

Голова Держтуризму Олеськів: Туризм може досягати до 10% ВВП, якщо ним правильно управляти

2 хв читати
Голова Держтуризму Олеськів: Туризм може досягати до 10% ВВП, якщо ним правильно управляти

Голова Державного агентства розвитку туризму України Мар'яна Олеськів заявляє, що сфера туризму може займати до 10% ВВП, якщо нею правильно управляти.

"Важливо, що у керівництва держави є розуміння важливості розвитку туризму, який має величезний потенціал, і який може досягати до 10% ВВП, якщо ним правильно управляти", - сказала Олеськів в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За її словами, на сьогодні триває формування команди Агентства, яке в повному обсязі має запрацювати вже в травні.

"Я займаюся консолідацією зусиль представників галузі, центральних і регіональних органів влади, експертів, наших міжнародних партнерів, щоб ми працювали в єдиному руслі. Дуже важливі спільні з туристичним бізнесом напрацювання, як вийти з кризи, це стосується, зокрема, законодавчих змін. Водночас, ми дивимося і як правильно рухатися далі. Ми проводимо зустрічі готельєрів, туроператорів, працюємо з багатьма міністерствами та областями для вироблення спільної стратегії щодо формування в українців культури подорожей Україною", - зазначила голова відомства.

Олеськів вважає, що насамперед необхідно підтримати підприємства туризму від банкрутств унаслідок пандемії, тому що відбулася фактична зупинка роботи галузі.

У зв'язку з чим вона наголосила на важливості ухвалення законопроекту №3377.

"Ми врахували і світовий досвід, і пропозиції від представників галузі. Його ухвалення є дуже важливим. Особливо, що стосується частини про скасування сплати ЄСВ на найманих працівників. На сьогодні дуже багато підприємств ще утримують людей за рахунок добровільних відпусток, але, якщо ситуація із захворюванням не покращиться, то власники бізнесу будуть змушені проводити скорочення персоналу. Ми маємо підтримати людей", - додала Олеськів.

Крім того, вона звернула увагу на важливість пункту законопроекту про нульову ставку ПДВ на туристичні послуги до кінця 2020 року, що вплине на зменшення собівартості та зробить подорожі доступнішими для українців.

"Також завдання - створити додаткові можливості для відпочинку українців після закінчення обмежувальних заходів - люди також багато втратили з грошей. Наразі підтримка внутрішнього туризму - це "мейнстрим" для всіх країн", - заявила голова Держтуризму.

Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла за основу та в цілому закон №3279-д із поправками до державного бюджету на 2020 рік з урахуванням пропозицій комітету з питань бюджету і техніко-юридичними правками, збільшивши дефіцит держбюджету з 2,1% до 7,5% ВВП через коронакризу.

Зокрема, ці зміни на поточний рік повністю скасовують фінансування на розвиток туристичного потенціалу України, яке становило 240 млн грн.


Повний текст інтерв'ю з Олеськів буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 13 ракетних та 56 авіаударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА