10:18 12.04.2011

В уряді України поки що чотири мільйонери

2 хв читати
В уряді України поки що чотири мільйонери

В українському уряді працюють четверо людей із доходами понад 1 млн грн за 2010 рік. Ще одна особа залишається потенційною.

Так, згідно з оприлюдненими на урядовому сайті в понеділок деклараціям про доходи, найбільшу кількість доходів серед членів Кабміну в 2010 році отримав віце-прем'єр - міністр інфраструктури Борис Колесніков. Екс-бізнесмен, а нині чиновник задекларував понад 164,5 млн грн доходів, з яких на зарплату припадає 346 тис. грн.

Його колега, перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку та торгівлі України Андрій Клюєв повідомив у декларації про 4,4 млн грн доходів за попередній рік, зазначивши, що зарплата становить 347 тис. грн.

Крім того, мільйонерами себе визнали міністр агрополітики та продовольства Микола Присяжнюк (1 млн 380 тис. грн) і міністр культури і туризму Михайло Кулиняк (1 млн 365 тис. грн). При цьому зарплата чиновників за зазначений рік становила 175,5 тис. грн і 179 тис. грн відповідно.

Доходи понад 500 тис. грн також задекларували міністр освіти, науки, молоді та спорту Дмитро Табачник (понад 848 тис. грн) і віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку та будівництва Віктор Тихонов (541 тис. грн). Зарплата Д.Табачника за 2010 рік становила 234,5 тис. грн, В.Тихонова - 337 тис. грн. Ще 197 тис. грн В.Тихонов отримав у вигляді пенсії.

На сайті уряду відсутня інформація стосовно доходів міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського, а також не відкривався файл з даними декларації віце-прем'єра - міністра праці та соціальної політики Сергія Тігіпка, який у минулому був банкіром і публічно визнавав себе мільйонером.

"Найбіднішими" доходами за минулий рік відзначилися міністр з питань надзвичайних ситуацій, екс-голова Секретаріату президента Віктор Балога, який задекларував 67,6 тис. грн доходів за 2010 рік (з них 57,1 тис. грн - зарплата), міністр охорони здоров'я Ілля Ємець (171 тис. грн, з них 155 тис. грн - зарплата), міністр енергетики, палива та вугільної промисловості Юрій Бойко (195,4 тис. грн, усе - зарплата).

Ю.Бойко єдиний з усіх членів Кабміну задекларував наявність у нього раритетного автомобіля радянського виробництва "ВАЗ 2001" (у народі називається "копійка").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА