15:59 06.05.2020

Арахамія назвав заборону "Слугам народу" підтримувати ініціативи "Євросолідарності" емоційною реакцією на "шулерство" останньої

2 хв читати
Арахамія назвав заборону "Слугам народу" підтримувати ініціативи "Євросолідарності" емоційною реакцією на "шулерство" останньої

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія підтвердив достовірність свого повідомлення у внутрішньому фракційному чаті про те, що не слід підтримувати законопроект депутатів із фракції "Європейська солідарність" про страхування медиків, а проголосувати за альтернативний законопроект.

"Я не заперечую... у мене (була - ІФ) емоційна реакція", - сказав Арахамія журналістам у середу в Києві.

Говорячи про підґрунтя свого повідомлення у внутрішньому чаті, він висловив здивування тим, що депутати з "Європейської солідарності" всупереч досягнутій раніше домовленості ініціювали проведення позачергового засідання парламенту в четвер (7 травня - ІФ) і запропонували порядок денний із законопроектами про тестування і страхування медиків.

За словами Арахамії, у нього була домовленість зі співголовою "Європейської солідарності" Артуром Герасимовим, що "Слуга народу" підтримає їхні законопроекти, якщо вони будуть в порядку денному позачергового засідання 12 травня.

Він вважає, що "Європейська солідарність", заявляючи про досягнуті домовленості голів фракцій під час збору підписів на підтримку проведення позачергового засідання, ввела в оману депутатів.

"Це не правда. У нас є чат голів фракцій... ми завжди в чаті розмовляємо. Запитайте Герасимова, де в чаті голови фракцій це підтвердили? Але це просто шулерство", - зазначив Арахамія.

На думку політика, такі дії негативно позначаться на роботі парламенту, оскільки багато питань вирішуються завдяки довірі.

"Якщо довіру порушено, то люди включатимуть "бюрократію" і говоритимуть: доки не буде листа, я не буду нічого робити. Ну це просто зараз зіпсує ефективну роботу парламенту. Тому у мене реальна емоційна реакція на це", - сказав голова фракції.

Пояснюючи, чому необхідно проводити засідання парламенту тільки 12 травня, Арахамія сказав: "Ми знаємо точно, той, хто приїде в четвер на засідання, у вівторок не з'явиться до парламенту".

Раніше ЗМІ оприлюднили скан повідомлення Арахамії своїм колегам у внутрішньому чаті фракції, в якому, серед іншого, йшлося про те, щоб депутати "Слуги народу" надалі не ставили свої підписи під ініціативами "Європейської солідарності".

Як повідомлялося, позачергові засідання Верховної Ради за ініціативою депутатів відбудуться 7 і 12 травня.

Ініціативу "Європейської солідарності" про проведення позачергового засідання 7 травня підтримали і декілька депутатів зі "Слуги народу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА