18:48 06.05.2020

Чиновниця Львівської міськради відкидає звинувачення з боку прокуратури в укладанні договорів оренди за заниженими ставками

2 хв читати
Чиновниця Львівської міськради відкидає звинувачення з боку прокуратури в укладанні договорів оренди за заниженими ставками

Начальниця управління комунального майна Львівської міськради Інна Свистун відкидає звинувачення з боку прокуратури та вважає їх замовними. Про це йдеться в коментарі Свистун, поширеному прес-службою Львівської міськради.

"Суть підозри: прокурор звинувачує мене в тому, що я уклала договори оренди з громадськими організаціями, творчими працівниками, тобто різними художниками і жителями міста Львова, за заниженою орендною ставкою. Але управління не може рухатися "вліво" чи "вправо" під час укладення договорів оренди. Воно керується виключно ухвалою сесії, яка визначає ці орендні ставки, і експертною оцінкою, яку роблять експерти, які мають відповідну ліцензію", - наведено в повідомленні висловлювання Свистун.

Начальниця управління наголосила, що, укладаючи договори оренди, наприклад, з громадськими організаціями, як передбачає рішення сесії, управління застосовує орендну ставку в 2% до приміщень площею до 70 кв. м та 6% до об'єктів із більшою площею.

"Прокурор вважає, що ми для тих організацій і для мешканців повинні були застосовувати ставку 6% у разі, якщо площа приміщення менша як 70 метрів. Ті орендні ставки управління застосовує з 2007 року, з моменту створення управління", - зазначила Свистун.

Вона вважає, що "це замовна діяльність у зв'язку з тими діями, які вона робить як керівник управління".

"Загалом Діденко вважає, що внаслідок укладення за таким, на її думку, неправильним підходом, договорів оренди з громадськими організаціями та жителями, бюджет міста за ці роки втратив понад 1 млн грн. Щоб ви розуміли, управління щорічно генерує до міського бюджету не менше ніж 100 млн грн", - наголосила Свистун.

Як повідомлялося, сьогодні прокурор Львівської області Ірина Діденко поінформувала, що Інні Свистун повідомили про підозру у службовій недбалості. За версією прокуратури, Свистун підписала 16 договорів про оренду комунального майна за заниженими ставками, що призвело до недоотримання міським бюджетом понад 1,2 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА