20:10 06.05.2020

Лікарня "Феофанія" спільно з українськими ІТ-компаніями запустила мобільний застосунок для визначення ризику захворювання COVID-19

2 хв читати
Лікарня "Феофанія" спільно з українськими ІТ-компаніями запустила мобільний застосунок для визначення ризику захворювання COVID-19

Лікарня "Феофанія" спільно з українськими ІТ-компаніями Selenium Health і "HL7 Україна" випустила мобільний застосунок "CORONAVIRUS-Діагностика" для визначення ризику захворювання коронавірусною хворобою COVID-19.

Як розповів агентству "Інтерфакс-Україна" головний лікар лікарні Ігор Семенів, на основі застосунку клініка спільно з компанією Selenium Health проводять дослідження і прогнозування поширення захворювання.

Застосунок не лише оцінює ризик захворювання конкретного пацієнта, а і збирає дані для аналізу симптомів, на підставі яких система видає прогноз. Крім того, аналіз даних дослідження, які проводяться завдяки застосунку, дає можливість швидше підбирати та застосовувати коректні схеми лікування, а також прогнозувати спалахи й осередки COVID-19.

"Завдяки цій функції медики зможуть підвищити готовність медичних закладів", - сказав Семенів.

За словами керівника центру комп'ютерних технологій клініки "Феофанія" Андрія Крилова, для побудови алгоритму вивчили дослідження симптомів COVID-19 із Китаю. Зокрема, розробники проаналізували дані досліджень хворих COVID-19 понад тисячі пацієнтів із 552 госпіталів 30 регіонів Китаю.

Крім того, висновки в мобільному застосунку ґрунтуються на 35 симптомах, які були визначені на підставі даних про симптоми пацієнтів із COVID-19 у Китаї та рекомендацій ВООЗ.

"Ми проаналізували пандемію свинячого грипу H1N1 у 2009 році, яка розпочалася з Мехіко. Наші математики розробили алгоритм, який демонстрував зв'язок респіраторних симптомів із підтвердженням інфікування вірусом. Цю модель ми використовували для визначення симптомів COVID-19", - сказав Крилов.

Алгоритм, який використовується в застосунку, базується на математичній моделі й технології штучного інтелекту. Штучний інтелект здійснює акустичний аналіз кашлю, а також оцінку візуальних ознак хвороби.

З дня публікації застосунку в Google Play Market пройдено понад 100 тестів.

Як повідомлялося, станом на 6 травня в Україні загалом було зареєстровано 13184 випадки COVID-19, з них 327 летальних, 2 097 осіб одужали. Наразі на амбулаторному лікуванні в Україні перебувають 9 304 пацієнти, з них 744 дитини та 2 112 медпрацівників. Госпіталізації потребували 3 880 осіб, з них 161 дитина і 439 медиків. Підключення до апарата штучної вентиляції легенів потребували 169 осіб, зокрема одна дитина та 14 медиків. Із 316 померлих унаслідок спричинених хворобою ускладнень 18 медпрацівників. Серед померлих переважають особи віком від 50 років (86%). Загалом 2 097 пацієнтів уже одужали, з них 490 медпрацівників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА