21:03 06.05.2020

Учасники Форуму безпеки співробітництва ОБСЄ наголосили на неприпустимості використання пандемії для досягнення політичних цілей

2 хв читати
Учасники Форуму безпеки співробітництва ОБСЄ наголосили на неприпустимості використання пандемії для досягнення політичних цілей

Форум безпеки співробітництва ОБСЄ, онлайн-засідання якого під головуванням України відбулося 6 травня, розглянув вплив пандемії коронавірусу на військово-політичні аспекти в регіоні ОБСЄ, повідомляє Міністерство закордонних справ України.

"Особливу увагу було зосереджено на впливі пандемії на діяльність СММ ОБСЄ, дотримання режиму припинення вогню в зонах конфлікту в світлі відповідного заклику генерального секретаря ООН ... Учасники наголосили на неприпустимості використання пандемії в дезінформаційних і пропагандистських кампаніях для досягнення політичних цілей", - йдеться в повідомленні.

У своєму виступі Генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер поінформував про вплив пандемії на роботу інститутів, польових місій і виконання проектів ОБСЄ.

Делегація України засудила триваючі порушення режиму припинення вогню на Донбасі з боку незаконних збройних формувань, перешкоджання роботі там міжнародних гуманітарних організацій, активну мілітаризацію з боку РФ окупованого нею Кримського півострова, проведення незаконних військових навчань, залучення українських громадян до лав своїх збройних сил. Українська сторона також заявила про неприпустимість перешкоджання роботі СММ ОБСЄ на Донбасі під приводом боротьби з пандемією.

"На тлі згуртованості міжнародного співтовариства в боротьбі з пандемією Росія продовжує приховувати дані про реальний стан поширення вірусу на тимчасово окупованих територіях, нехтує життям і здоров'ям місцевого населення, а також незаконно утримуваних громадян України", - підкреслили в МЗС.

Форум розглянув питання впливу пандемії на виконання зобов'язань зі зміцнення довіри і безпеки на просторі ОБСЄ, зокрема з обміну військовою інформацією, а також верифікаційну і інспекційну діяльність за Віденським документом 2011 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА