07:43 07.05.2020

У справі про незаконні вирубки лісу на Харківщині оголошено про підозру ще 4 поліцейським, серед яких начальник відділу

2 хв читати
У справі про незаконні вирубки лісу на Харківщині оголошено про підозру ще 4 поліцейським, серед яких начальник відділу

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в Полтаві, повідомили про підозру начальнику одного з відділів поліції ГУ Нацполіції в Харківській області в причетності до незаконних вирубок і отриманні хабара за непритягнення "чорних лісорубів" до кримінальної відповідальності.

"Він підозрюється в перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, співучасті в незаконному вирубуванні або незаконному перевезенні, зберіганні, збуту лісу, вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч.3 ст.365, ч.5 ст.27, ч.4 ст .246, ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України)", - повідомляється на офіційному сайті ДБР.

Крім того, слідчі ДБР повідомили про підозру заступнику начальника відділу поліції і оперуповноваженому в здирництві і отриманні неправомірної вигоди (ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України), а старшому інспектору ювенальної превенції Київського відділу поліції Харкова - в незаконній вирубці, перевезенні лісу, що призвело до тяжких наслідків (ч.4 ст.246 Кримінального кодексу України).

За попередньою інформацією, начальник відділу поліції причетний до створення групи чисельністю понад 30 людей, до якої входили правоохоронці та цивільні особи. Вони без дозвільних документів організували незаконну вирубку деревини на території держпідприємства "Жовтневе лісове господарство", а також на землях запасу, які не перебувають на балансі лісового господарства. Група займалася вирубкою дерев цінних порід. Місцеві поліцейські за попередньою домовленістю забезпечували вільне пересування транспорту з деревиною в лісопереробні пункти Харківської області і за її межами.

За попередніми підрахунками, державі було завдано збитків більш ніж 850 тис. грн. Остаточну суму буде встановлено після проведення необхідних експертиз.

Зараз в цьому провадженні оголошено підозру 18 поліцейським і цивільним.

Крім того, слідчі ДБР задокументували факт вимагання начальником відділу поліції 100 тис. грн неправомірної вигоди від учасника незаконної вирубки. За цю суму правоохоронець обіцяв вирішити питання про непритягнення "чорного лісоруба" та інших підозрюваних до кримінальної відповідальності.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Харківської області. Оперативний супровід - Харківське управління ДВБ Нацполіції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА