08:00 07.05.2020

ОГП долучить звіт слідчої комісії Ради до матеріалів розслідування вибухів боєприпасів в Балаклії

2 хв читати

Офіс Генерального прокурора долучить звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради до матеріалів розслідування вибухів боєприпасів в смт. Балаклія (Харківська обл.), повідомили в прес-службі Офісу Генпрокурора в результаті проведеної в середу робочої зустрічі з питань розслідування вибухів на складах боєприпасів на стратегічних об'єктах Міноборони України у період з 2014 до 2018 року.

За інформацією ОГП, учасники зібрання обговорили стан досудового розслідування кримінального провадження щодо вибухів на 65 арсеналі ГРАУ Збройних сил України в смт. Балаклія Харківської області та звіт парламентської ТСК щодо цих подій.

"Нам важливий парламентський контроль, тому ми зібралися обговорити висновки ТСК з представниками слідства, процесуальними керівниками та експертами. Ми ознайомилися з матеріалами, які отримали депутати та заслухали версію слідства. Звіт Тимчасової слідчої комісії Офіс Генерального прокурора долучить до матеріалів кримінального провадження і ретельно вивчить", - цитує слова Генпрокурора Ірини Венедиктової прес-служба відомства на офіційному сайті.

У ОГП уточнили, що слідчими СБУ, які здійснюють досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні, документи з висновками комісії Ради з питань розслідування пожеж (вибухів) на складах боєприпасів в Ічня (Чернігівська обл.), м.Калинівка (Вінницька обл.), Балаклія (Харківська обл.), м.Кривий Ріг (Дніпропетровська обл.) за період з 2014 до 2018 року витребувані в установленому законом порядку.

"Після їх вивчення буде вирішено питання про призначення комплексної комісійної судової експертизи із залученням відповідних фахівців з метою забезпечення об'єктивності, прозорості та достовірності розслідування", - додали в прокуратурі.

Зазначається, що протягом 2017-2020 років у рамках кримінального провадження проведено понад 600 оглядів приміщень, транспортних засобів, місця події та безпосередньо території арсеналу. Допитано понад 1,5 тис. свідків і потерпілих. Достовірність отриманих показань прямих свідків і очевидців події перевірено із застосуванням поліграфа і подальшим проведенням судово-психологічних експертиз. Для встановлення причин вибухів і завданих збитків призначено близько 500 судових експертиз.

"Уже отримані висновки експертних досліджень військового майна, техніки та озброєння; висновки пожежно-технічної, вибухотехнічної, судово-хімічної, військової експертиз; а також матеріали відео - звукозапису, фототехнічних, товарознавчі та судово-психологічних експертиз. Проведення інших експертиз триває", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що під час розслідування, серед основних версій, було визначено причетність до скоєння злочину військових посадових осіб, з метою приховування фактів недостачі; недбале ставлення військових посадових осіб до виконання службових обов'язків; настання пожежі (вибухи) боєприпасів через самозаймання або інші природні чинники, а також вчинення диверсії з можливим використанням безпілотного літального апарату та інші.

"Розслідування кримінального провадження триває і перебуває на контролі Офісу Генерального прокурора", - підсумували у відомстві.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА