14:26 07.05.2020

Консультативна місія ЄС передала засоби захисту держустановам України

2 хв читати
Консультативна місія ЄС передала засоби захисту держустановам України

Консультативна місія ЄС передала захисні рукавички та дезінфекційні засоби Національній поліції, Державній прикордонній службі, Національній гвардії, Міністерству внутрішніх справ, Офісу генерального прокурора, Державній митній службі, Службі безпеки України та Службі судової охорони.

"Надзвичайну ситуацію, що виникла через COVID-19, неможливо подолати наодинці. Боротьба з коронавірусом ставить безпрецедентні завдання і вимагає негайного реагування. Тільки об’єднавши наші зусилля, ми зможемо перемогти цю хворобу та звести нанівець її наслідки. Поліцейські, прикордонники та працівники інших правоохоронних органів - серед героїв сьогодення, які ризикують своїм життям заради безпеки громадян. Ця допомога - невеличкий акт солідарності з нашими українськими партнерами. Важливо захищати один одного, якщо ми хочемо захистити себе", - наведено слова голови Консультативної місії ЄС Антті Хартікайнена у прес-релізі КМЄС у четвер.

Зазначається, що передані захисні засоби - це перша частина пакета підтримки від Консультативної місії ЄС. Зокрема, допомога, загальна вартість якої сягатиме майже EUR120 тис., включатиме респіратори зі ступенем захисту FFP3 і FFP2, а також термометри.

ЄС вже оголосив про виділення понад EUR190 млн на підтримку України. Ці кошти є частиною глобального пакету #TeamEurope від Євросоюзу і країн-членів ЄС у відповідь на спалах COVID-19. Вони будуть спрямовані на забезпечення медичним обладнанням, навчання медперсоналу та зменшення економічних наслідків від COVID-19. Окрім цієї підтримки, ЄС та його партнери допоможуть малим та середнім підприємствам, малим фермерським господарствам, громадянському суспільству та постраждалим від конфлікту регіонам сходу й півдня України подолати наслідки COVID-19.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА