16:27 07.05.2020

Офіс генпрокурора виявив факти нераціонального використання держмайна пенітенціарних закладів

2 хв читати
Офіс генпрокурора виявив факти нераціонального використання держмайна пенітенціарних закладів

Офіс генерального прокурора скерував до Міністерства юстиції України документ прокурорського реагування з вимогою усунути порушення законодавства про використання державного майна пенітенціарними закладами і залучити причетних посадових осіб до відповідальності.

"За результатами прокурорських перевірок, що були проведені у І кварталі 2020 року, були виявлені масові системні порушення порядку державної реєстрації речових прав на майно та його використання, факти розтрати та викрадення державної власності, нераціонального використання державних коштів установ Державної кримінально-виконавчої служби України. Таким чином сума завданих державі збитків складає 170 млн грн", - повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

Водночас, наголошується в повідомленні, вже є факти притягнення керівників пенітенціарних закладів до кримінальної відповідальності.

Так, слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) повідомили про підозру керівнику одного із закладів виконання покарань у Запорізькій області у привласненні державних коштів в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем.

"За даними слідства, посадовець розтратив бюджетні кошти, виділені на капітальний ремонт їдальні закладу. Він уклав низку договорів із підрядними підприємствами на реконструкцію будівлі, що мала бути завершена ще у 2019 році, однак роботи так і не були виконані. Водночас, керівник закладу підписав акти виконаних робіт і платіжні документи про переведення бюджетних коштів підрядникам. Такими діями державі завдано шкоду на суму понад 800 тис. грн", - повідомляє Офіс генпрокурора.

Чиновнику було обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Триває досудове розслідування.

Йому інкримінують ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає позбавлення волі на термін до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років, а також конфіскацію майна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА