16:37 07.05.2020

Україна відновить роботу КПП "Рава-Руська" та поінформує Польщу після оприлюднення рішення уряду

2 хв читати
Україна відновить роботу КПП "Рава-Руська" та поінформує Польщу після оприлюднення рішення уряду

Щойно рішення уряду України про відновлення роботи пункту пропуску "Рава-Руська" буде оприлюднено, Україна поінформує про це польську сторону, повідомив спікер Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"Справді, це рішення вчора розглядалося на засіданні уряду і оголошувалося про те, що підтримали пропозицію відновити роботу двох пунктів пропуску, зокрема і "Рави-Руської" на кордоні з Польщею. Проте, щойно буде оприлюднено це рішення уряду, зокрема, будуть внесені зміни в те розпорядження, яким на сьогодні закрито декілька пунктів пропуску, після цього цей напрям відновить свою роботу", - сказав Демченко агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер.

За словами спікера Держприкордонслужби, "на сьогодні ще не оприлюднено рішення уряду, тому, коли це буде зроблено, через певний проміжок часу буде поінформована польська сторона і цей напрям почне функціонувати".

Водночас на запитання про те, чи не планується відкриття інших пунктів пропуску на кордоні, він наголосив, що такі рішення про ослаблення заходів на державному кордоні ухвалює виключно уряд України, а не Держприкордонслужба.

"Відповідно до тих рішень, які уряд ухвалив раніше, саме Міністерство охорони здоров'я разом із адміністрацією Державної прикордонної служби залежно від ситуації, яка складатиметься щодо поширення коронавірусу територією України, мають винести пропозицію про відновлення функціонування пунктів пропуску", - пояснив Демченко.

Раніше прес-служба посольства Польщі в Україні повідомила, що контрольно-пропускний пункт "Гребенне - Рава-Руська" і далі залишається закритим, і "до відповідних органів Республіки Польща, як і досі, не надходило жодного запиту щодо цього".

Як повідомлялося, в середу на своєму засіданні уряд України ухвалив рішення, яке відновлює роботу пунктів пропуску через державний кордон для автомобільного сполучення "Рава-Руська" та для морського сполучення "Скадовський морський торговельний порт". Раніше вони були тимчасово закриті у зв'язку з пандемією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА