07:22 08.05.2020

ДБР повідомило про підозру двом податківцям у "кришуванні" незаконного тютюнового бізнесу

1 хв читати
ДБР повідомило про підозру двом податківцям у "кришуванні" незаконного тютюнового бізнесу

Державне бюро розслідувань у Полтаві повідомило про підозру в "кришуванні" незаконного тютюнового бізнесу заступнику начальника і головному ревізору-інспектору одного з відділів Кам'янецького управління податкової служби в Дніпропетровській області, повідомила прес-служба ДБР.

"Податківці підозрюють у зловживанні владою або службовим становищем, що спричинили тяжкі наслідки, а також у службовому підробленні (ч. 2. ст. 364 і ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України)", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, в березні-квітні 2019 р. головне управління Державної фіскальної служби в Дніпропетровській області проводило планову виїзну документальну перевірку діяльності підприємства-виробника тютюнової продукції.

"Податківці, володіючи інформацією про застосування підприємством схем мінімізації податкових платежів на реалізовану тютюнову продукцію, внесли до Акту перевірки завідомо неправдиві відомості та не відобразили факт несплати підприємством до бюджету акцизного податку на суму понад 400 тис. грн", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що слідчі встановлюють інші факти можливих зловживань з боку працівників ДФС у Дніпропетровській області в інтересах виробника тютюнової продукції.

"У разі доведення провини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3 років, із штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", - підкреслили в ДБР.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА