08:04 08.05.2020

Результати моніторингу забезпечення прав дітей, які повернулися на час карантину з інтернатів у сім'ї, обговорювалися на нараді в Чернігівській ОДА

2 хв читати

Результати моніторингу забезпечення прав дітей, які повернулися в період карантину з інтернатів в сім'ї, обговорювалися за участю Уповноваженого Президента з прав дітей Миколи Кулеби під час селекторної наради в Чернігівській обласній державній адміністрації, повідомила прес-служба Офісу президента.

"В області 970 дітей, які цілодобово перебували в інтернатних закладах і були повернуті на час карантину в сім'ї. Перевірка показала, що 174 сім'ї (356 дітей) перебувають у складних життєвих обставинах", - повідомила заступник голови ОДА Наталія Романова.

Як зазначається, для запобігання проблемних ситуацій забезпечується контроль сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах і надання їм допомоги у вигляді продуктів харчування.

Також в області скоординована робота між профільними органами і службами з надання відомостей про дітей - жителів Чернігівщини, які повернулися на період карантину з інтернатних установ інших регіонів.

За інформацією прес-служби ОП, проблемним питанням на Чернігівщині залишається нестача фахівців із соціальної роботи - їх всього 154 з необхідних 500 осіб.

Зазначається, що під час карантину вони працюють у посиленому режимі.

"Пандемія нагадала нам про важливість координації роботи між освітніми, соціальними та медичними структурами для належного захисту прав та інтересів дітей", - зазначив Кулеба.

Зазначається, що в нараді взяли участь представники служб у справах дітей, управління освіти і науки, Департаменту соціального захисту населення, центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, керівники об'єднаних територіальних громад.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА