13:08 08.05.2020

УПЦ КП закликає владу припинити дискримінацію Церкви та повернути їм держреєстрацію

2 хв читати
УПЦ КП закликає владу припинити дискримінацію Церкви та повернути їм держреєстрацію

Архієрейський собор Української православної церкви Київського патріархату закликає владу припинити дискримінацію Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) і повернути їм державну реєстрацію.

"Архієрейський собор Української православної церкви Київського патріархату із сумом змушений констатувати відсутність будь-якого конструктивного діалогу з українською владою, і відбувається це не з вини Церкви. Київський Патріархат існує та звершує свою місію, продовжує статутну діяльність, молиться за українську владу та підтримує всі її державотворчі наміри, натомість постійно стикається з утисками та переслідуваннями", - йдеться у зверненні УПЦ КП до влади.

У Церкві зазначають, що, незважаючи на численні звернення, досі не вирішено питання життєдіяльності нашого Київського патріархату, як конфесії - відновлення державної реєстрації, яка була скасована.

"Завдяки діям представників ПЦУ монастирі, храми та приміщення УПЦ КП по-бандитськи захоплюються, священників і мирян б’ють, викрадають і залякують. Навіть приміщення Київської патріархії, її майно та рахунки на очах у влади, яка лишилася бездіяльною, було протиправно перереєстровано на себе Київською митрополією ПЦУ, до якої вищезгадане майно немає жодного юридичного відношення", - заявляють в УПЦ КП.

Зазначається, що на сьогодні у Київського патріархату 11 єпархій: Київська, Переяславська, Одесько-Балтська, Дніпровська, Сумська, Полтавська, Харківська, Хмельницька, Чернівецька, Білгородська, Східно-Молдавська; 300 парафій в Україні та за кордоном, включаючи Європейський деканат і парафії в США.

"Шановний пане президенте Володимире Олександровичу Зеленський, ваше невтручання у ганебну ситуацію, яка склалася з Українською православною церквою Київського патріархату, використовується представниками Православної церкви України для подальших рейдерських дій, порушень закону та прав громадян", - зазначають у Церкві.

В УПЦ КП також заявляють, що не виключають, що "злі сили, які розгорнули брутальну кампанію проти патріарха Філарета за чітке відстоювання духовного суверенітету нашого народу, прагнутимуть і його фізичного знищення".

У зв'язку з чим, в патріархаті вважають, що за таких умов бездіяльна позиція влади стає потуранням беззаконню та свавіллю.

Крім того, в УПЦ КП просять владу зустрітися з Філаретом для обговорення вищезазначених проблем.

"Також, вкотре звертаємося до президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова, прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, представників судової влади та правоохоронних органів з вимогою зробити все можливе для забезпечення реалізації прав і свобод вірних Української православної церкви Київського патріархату, припинити дискримінацію нашої Церкви та повернути державну реєстрацію. Винні у незаконних діях мають понести покарання", - йдеться в зверненні.

У разі подальшого ігнорування законних вимог, УПЦ КП заявляє, що буде змушена інформувати європейське співтовариство, демократичну громадськість, міжнародні правозахисні інституції про кричущі порушення прав на свободу совісті в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 11 ракетних і 78 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

Генштаб ЗС України: Ухвалено рішення про припинення відрядження полковника Наталії Гуменюк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА