17:34 08.05.2020

САП просить обрати для екс-нардепа Микитася арешт з альтернативою в 100 млн грн

3 хв читати
САП просить обрати для екс-нардепа Микитася арешт з альтернативою в 100 млн грн

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) просить Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрати фігуранту справи про заволодіння квартирами Наццгвардії колишньому народному депутату Максиму Микитасю запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 100 млн грн.

"8 травня 2020 року прокурор САП подав до Вищого антикорупційного суду клопотання про зміну запобіжного заходу із застави на тримання під вартою із альтернативою внесення 100 млн гривень застави одному з фігурантів у справі заволодіння квартирами Нацгвардії, а саме колишньому народному депутату", - йдеться в повідомленні САП, розміщеному у п'ятницю на сторінці у Facebook.

У САП нагадують, що 29 квітня Апеляційна палата ВАКС скасувала рішення слідчого судді, за яким із колишнього народного депутата у дохід держави було стягнуто 80 млн гривень.

"Суд апеляційної інстанції частково задовольнив апеляційну скаргу захисників колишнього нардепа та визначив, що стягненню підлягає лише 30 млн гривень застави. Крім того, Апеляційна палата ВАКС визначила для вказаного підозрюваного нову заставу - 100 млн гривень. Попри те, що строк внесення застави закінчився, колишній депутат й досі не сплатив кошти. Зважаючи на грубе порушення умов запобіжного заходу, прокурор звернувся до суду з вимогою змінити колишньому депутату запобіжний захід", - пояснюють у прокуратурі.

Про дату розгляду зазначеного клопотання буде повідомлено додатково.

Раніше повідомлялося, що досудове розслідування у кримінальному провадженні про незаконне заволодіння майном Національної гвардії на суму понад 81 млн грн завершено, захисту підозрюваних, серед яких колишній народний депутат й екс-командувач Нацгвардії, надано матеріали справи для ознайомлення.

Після укладення між Міністерством внутрішніх справ України і будівельною компанією договору будівництва будинку в Печерському районі Києва, який згодом був перебудований у житловий комплекс "Аристократ", група осіб вирішила укласти додаткові угоди для обміну нерухомого майна в ЖК "Аристократ" на нерухоме майно в ЖК "Оберіг" з метою заволодіння частиною зазначеного майна під час обміну. Для реалізації плану було здійснено оцінку майна з метою зменшити кількість нерухомості в ЖК "Оберіг" і ЖК "Казка", яке мало бути передане під час обміну, шляхом безпідставного заниження вартості нерухомості в ЖК "Аристократ" та збільшення вартості такого майна в ЖК "Оберіг".

Унаслідок укладення та виконання додаткових угод було втрачено активи на загальну суму 81 млн 635 тис. 448 грн.

У травні 2019 року САП погодила повідомлення про підозру колишньому командувачу НГУ Юрію Аллерову, генеральному директору компанії-забудовника та оцінювачу за фактом заволодіння майном НГУ. У липні того самого року повідомили про підозру виконавчому директору компанії-забудовника.

2 жовтня 2019 року НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому народному депутату Верховної Ради, власнику ТОВ "Укрбуд девелопмент" (Київ) Максиму Микитасю.

21 січня прокурори САП повідомили екс-заступнику президента держкорпорації "Укрбуд" В'ячеславу Мармишу про підозру в пособництві в заволодінні майном Нацгвардії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА