18:57 08.05.2020

В Україні 9 травня не обійдеться без провокацій, поліція має бути готова їм запобігти - перший заступник глави МВС

2 хв читати
В Україні 9 травня не обійдеться без провокацій, поліція має бути готова їм запобігти - перший заступник глави МВС

9 травня в Україні заплановано проведення 290 заходів із покладанням квітів та 50 автопробігів, поліція має бути готова до запобігання провокаціям.

Як повідомляється на сайті Нацполіції, про це йшлося на селекторній нараді під головуванням першого заступника глави МВС Сергія Ярового за участю голови Нацполіції Ігоря Клименка та заступника голови Нацполіції Олександра Фацевича.

Публічну безпеку і порядок під час зазначених заходів гарантуватимуть понад 6,9 тис. поліцейських і понад 1,4 тис військовослужбовців Нацгвардії.

"Безумовно, не обійдеться без провокацій, ми маємо бути готовими до їхнього попередження", - сказав Яровий.

Він звернув увагу на абсолютне й безальтернативне дотримання закону, забезпечення карантинних заходів під час акцій. Окрім того, за словами Ярового, керівники підрозділів мають контролювати ситуацію і за необхідності - негайно приймати відповідні рішення.

"На місцях поліція має проводити роботу та заздалегідь інформувати громадян про обмеження, які будуть відбуватися. Основна відповідальність покладається на поліцію діалогу", - сказав Яровий.

У свою чергу голова Нацполіції також зазначив, що поліція очікує провокацій і вже зараз проводиться попереджувальна робота.

"Ми не стаємо на бік тієї чи іншої сили, ми маємо право висловлювати тільки точку зору закону. А по закону у нас тривають карантинні заходи. Звертаюся до всіх співробітників: не треба штрафувати бабусь та дідусів, які хочуть покласти квіти. Треба забезпечити їхній безперешкодний доступ до місць покладання квітів з дотриманням карантинних заходів", - наголосив Клименко.

У свою чергу Фацевич зазначив, що 9 травня основною формою проведення заходів будуть автопробіги

"Вони охоплюватимуть не лише території обласних центрів, а й районів та міст обласного значення. У першу чергу це Донецька, Луганська, Запорізька, Миколаївська, Херсонська, Одеська та Харківська області. У цих ситуаціях поліція має не допустити та роз’яснити всім учасникам два аспекти: всі охочі, які не можуть взяти участь в автопробігах, мають змогу очікувати їхнього прибуття поблизу пам’ятних місць. Але після прибуття автоколон – всі учасники заходів в обов’язковому порядку мають дотримуватися всіх карантинних вимог", - розповів перший заступник голови Нацполіції.

Крім того, було наголошено на необхідності дотримання закону про декомунізацію і недопущення використання забороненої символіки.

8 травня в Україні було заплановано проведення 253 заходів за участю майже 1,3 тис. громадян. Безпеку гарантували понад 3,5 тис. поліцейських і 300 військовослужбовців Нацгвардії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА