18:58 08.05.2020

"Біофарма" закликає громадян, які перенесли COVID-19, ставати донорами плазми для розробки ліків проти коронавірусної інфекції

2 хв читати
"Біофарма" закликає громадян, які перенесли COVID-19, ставати донорами плазми для розробки ліків проти коронавірусної інфекції

Біофармацевтична компанія "Біофарма" (Київ) закликає громадян, які перенесли COVID-19, ставати донорами плазми для розробки лікарського засобу проти цього захворювання, яку розпочинає компанія.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в компанії, гіперімунний імуноглобулін може бути ефективним для специфічного лікування COVID-19.

Розробка препарату здійснюється в рамках участі "Біофарми" в роботі Міжнародного альянсу компаній, що спеціалізуються на виробництві препаратів із плазми крові, до якого також входять Takeda і CSL, Octapharma, Biotest, BPL, LFB, Sanquin, GreenCros, ADMA Biologics.

"Наші плазмоцентри в Сумах, Черкасах, Дніпрі, Харкові розпочали заготівлю плазми. Всі потужності нашого заводу в Білій Церкві, всі сили нашого колективу спрямовані на розробку ліків. Я впевнений, що ефективне лікування COVID-19 з'явиться", - написав на сторінці у Facebook співвласник компанії Костянтин Єфименко.

У свою чергу бізнесмен Василь Хмельницький, також співвласник "Біофарми", зазначив, що для розробки ефективного препарату від COVID-19 потрібна підтримка людей у всьому світі, готових пожертвувати свою плазму після перенесення хвороби.

"Ми закликаємо тих, хто одужав, зробити свій внесок у боротьбу з пандемією і, якщо дозволяє стан здоров'я, стати донором", - написав він у Facebook.

Як уточнили агентству в компанії, "Біофарма" закликала всіх громадян, які перенесли захворювання, охочих стати донорами плазми крові, звертатися на гарячу лінію компанії. Будуть забезпечені транспортування донорів у їхні плазмоцентри, де можна здати плазму крові, й назад, та компенсація за донацію.

У компанії наголосили на готовності реєструвати та забезпечувати доставку донорів із будь-яких населених пунктів.

Крім того, в "Біофармі" нагадали, що ще одним напрямом боротьби з коронавірусною інфекцією є клінічні дослідження з оцінки ефективності препарату "Біовен" виробництва ТОВ "Біофарма Плазма" у комплексній терапії пацієнтів із пневмонією, спричиненою коронавірусною інфекцією COVID-19/SARS-CoV-2.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА