21:25 08.05.2020

Венедіктова повідомила в НАЗК про можливий конфлікт інтересів у справі про недекларування майна

1 хв читати
Венедіктова повідомила в НАЗК про можливий конфлікт інтересів у справі про недекларування майна

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова повідомила в Національне агентство з попередження корупції (НАЗК) про можливий конфлікт інтересів у справі про внесення нею недостовірних даних у декларацію, яку почало Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) за заявою активіста Сергія Стерненка.

"Заявник у справі - особа, яка фігурує в одному з проваджень Офісу генпрокурора. Саме тому, щоб уникнути маніпуляцій стосовно цього факту, я повідомила НАЗК про потенційний конфлікт інтересів і постановила про відвід від виконання повноважень керівника органу прокуратури і генерального прокурора в цьому провадженні", - повідомила вона в зверненні, оприлюдненому прес-службою Офісу генпрокурора.

Венедіктова також наголосила, що "поважає правоохоронні органи" і "не має сумнівів в їх професійності".

"Генеральний прокурор нічим не відрізняється від інших українців. Однак має проявляти високий рівень відповідальності. Тому мої дії були і є виключно в рамках закону", - підкреслила генпрокурор.

Як повідомлялося, Стерненко подав заяву про недекларування Венедіктовою майна. Йшлося про годинник вартістю близько EUR10 тис., а також про членство в громадській організації з ознаками прибутковості. 29 квітня Вищий антикорупційний суд (ВАКС) зобов'язав НАБУ відкрити справу за заявою.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА