21:41 08.05.2020

Венедіктова: Реформа прокуратури триває - атестація продовжиться після карантину

2 хв читати
Венедіктова: Реформа прокуратури триває - атестація продовжиться після карантину

Офіс генерального прокурора продовжує розпочату реформу, заявила генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

Як повідомила прес-служба Офісу генпрокурора, в своєму зверненні Венедіктова підкреслила, що голосувала за реформу генпрокуратури як депутат і зараз відповідає за її втілення як генпрокурор.

"Ми запустили Тренінговий центр прокурорів, щоб зберегти і посилити кадровий потенціал, плідно співпрацюємо в питаннях реформування з міжнародними партнерами", - зазначила Венедіктова.

Разом із тим, за її словами, виникла низка проблемних питань. "У судах понад 600 справ за позовами до Офісу Генерального прокурора звільнених прокурорів, які не пройшли атестацію. До того ж, народні депутати України звернулись із конституційним поданням щодо конституційності закону України, яким передбачено реформу органів прокуратури", - заявила Венедіктова.

Вона також зазначила, що через непроходження атестації в прокуратурах окремих регіонів звільнено понад 30% прокурорів. "Це може дестабілізувати не тільки роботу окремо взятої прокуратури, а й істотно вплинути на функціонування правоохоронної системи загалом", - підкреслила вона.

Генпрокурор повідомила, що нині спільно з Радою прокурорів і міжнародними партнерами готуються критерії оцінки відповідності прокурора вимогам професійної компетентності, етики та чесноти. "Шкода, що це розцінюється окремими діячами як зупинка реформи - це надумано", - переконана Венедіктова.

Генпрокурор зазначила, що атестація прокурорів регіональних прокуратур продовжиться одразу після завершення карантину. "Зараз триває робота зі створення кадрових комісій", - пояснила вона.

Венедіктова також наголосила, що право формування комісії з відбору керівного складу, згідно із законодавством, надано виключно генеральному прокурору. "Вона (Комісія - ІФ) утворюється з семи осіб: чотирьох прокурорів, а також представників вищих навчальних закладів та наукових установ або осіб, делегованих міжнародними неурядовими організаціями та дипломатичними місіями з їхньої згоди. Наповнення прокуратури - насущний процес, який не можна ставити на паузу", - зауважила генпрокурор.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА