17:55 12.04.2011

Акціонери Nemiroff борються за оперативний контроль над компанією

2 хв читати

Найбільший акціонер української горілчаної компанії Nemiroff Яків Грибов (володіє 40%) заявляє про зміну керівництва компанії та зміни в структурі її управління, тоді як сама компанія називає цю інформацію недостовірною.

"Акціонери Nemiroff зробили черговий крок у розвитку компанії: ухвалили рішення про розподіл функцій володіння та управління", – сказав Я.Грибов на прес-конференції в Києві у вівторок.

За його словами, за рішенням Nemiroff Holdings Limited (Кіпр) із посади генерального директора дочірньої компанії (ДП) "Українська горілчана компанія" (м. Немирів, Вінницька обл.) Nemiroff 5 квітня відкликано Аллу Глусь, а замість неї призначено Юрія Сорочинського, який мав вступити на посаду протягом доби.

Я.Грибов додав, що ухвалено рішення про відкликання з посади голови наглядової ради ДП Олександра Глуся, а також ліквідацію ТОВ "Керуюча компанія "Немирофф" (Київ), яку очолює А.Глусь.

Згідно з представленою на прес-конференції інформацією, 100% власником українських підприємств Nemiroff, а також російської, польської та угорських дочок виступає Nemiroff Holdings Limited, якою, у свою чергу, на 100% володіє компанія Nemiroff Vodka Limited. Кінцевими власниками виступають Я.Грибов, Анатолій Кіпіш – 35% мінус 2 акції та Степан Глусь (батько Алли та Олександра) – 25% + 2 акції.

Водночас ДП "Українська горілчана компанія" заявляє, що ця інформація не відповідає дійсності.

"Ю.Сорочинський, представлений на прес-конференції як генеральний директор, станом на 12 квітня не обіймає цієї посади", – наголошує ДП, надаючи копію виписки з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб.

"Ніяких документів, оформлених відповідно до законодавства України, про звільнення Алли Глусь із посади генерального директора ДП "Українська горілчана компанія Nemiroff не отримувало", – йдеться в повідомленні.

Ю.Сорочинський у 1997-2006 роках очолював юридичний департамент Nemiroff, потім працював у Pricewaterhouse Cooper, а потім директором пов'язаної з А.Кіпішем ТОВ "Фордон Інвестментс та Менеджмент".

"Nemiroff Холдинг" постачає продукцію до 55 країн світу. В Україні компанії належать два лікеро-горілчані заводи, в Росії вона здійснює виробництво на потужностях ВАТ "Лікеро-горілчаний завод "Ярославський" (входить до ВАТ "Росспиртпром"). У жовтні 2010 року Nemiroff розпочав розлив продукції у Білорусі на потужностях РУП "Мінськ Кристал" (входить до концерну "Білдержхарчопром").

Минулого року компанія збільшила реалізацію алкогольної продукції на 3% – до 8,29 млн дал.

Компанія у 2010 році вела активні переговори про продаж із кількома потенційними покупцями, проте вони завершилися безрезультатно. Засновник холдинг "Російський стандарт" Рустам Таріко на початку березня цього року заявив, що холдинг перебуває в "активній стадії" переговорів щодо купівлі Nemiroff, незважаючи на висловлене раніше небажання власників української компанії продавати актив.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА