13:06 10.05.2020

Більше половини британців готові встановити на смартфони додаток, що відстежує інфікованих Covid-19

2 хв читати
Більше половини британців готові встановити на смартфони додаток, що відстежує інфікованих Covid-19

52% опитаних британців вважають, що, мабуть, встановлять на смартфони додаток, який сповіщатиме їх про наближення осіб, інфікованих коронавірусом, свідчать результати опитування громадської думки, проведеного газетою The Observer.

Однак такі результати, уточнює видання The Guardian, що володіє The Observer, можуть підірвати ефективність роботи майбутнього застосунка. Так, експерти вважають, що він зможе принести результати в зменшенні масштабів поширення коронавірусу, якщо тільки щонайменше 60% населення країни встановлять його.

Водночас особи, знайомі з ходом робіт над цією технологією, висловлювали точку зору, що додаток стане ефективним вже після початку його використання понад 50% населення. Також звучала думка, що навіть якщо ще менша частка громадян скористається застосунком, навантаження на відділення інтенсивної терапії в лікарнях теж хменшиться.

Однак, зазначає The Guardian, щодо працездатності програми існують побоювання: так, стало відомо, що британська влада веде переговори з компаніями Google і Apple щодо використання їх власного схожого додатка як запасного варіанту, якщо британська програма не зможе працювати як слід. Також повідомляється про технічні труднощі на етапі тестування британської програми.

Газета нагадує, що застосунок, який розробляє британський уряд, передбачає централізоване зберігання зібраних даних. Водночас програма, яку готують Google і Apple, обмежує урядовий доступ до інформації, і передбачає значну децентралізацію роботи.

Раніше The Guardian повідомляла, що в країнах Європи відбувається створення коаліції з прихильників того, щоб використовувати смартфони для відстеження поширення коронавірусу.

У середині квітня стало відомо, що компанії Google і Apple запропонують технологію, яка дасть змогу власникам смартфонів на базі iOS і Android отримувати через спеціальний додаток сигнали про те, що вони мали контакт з хворими на Covid-19.

Для успіху проекту необхідно, щоб відповідні додатки добровільно завантажила велика кількість власників смартфонів, а також щоб проект підтримала влада окремих країн і органи охорони здоров'я.

Apple і Google заявили, що інформацію про контакти не розкриватимуть без згоди клієнтів, не збиратимуться також дані про місцезнаходження і персональну інформацію. Bluetooth більш точний і, на відміну від GPS, він не використовує інформацію про фактичне місцезнаходження. Не передбачається і створення єдиного сховища даних, всі відомості зберігатимуться на смартфонах, і тільки конкретний користувач отримуватиме інформацію про свої потенційно небезпечні минулі контакти. Опубліковані Google і Apple фрагменти коду свідчать, що після видалення програми всі дані користувача також знищуються.

Президент США Дональд Трамп, коментуючи спільний проект двох технологічних гігантів, сказав: "Дуже цікаво. Але у багатьох виникнуть побоювання з приводу їхніх особистих свобод. Ми вивчимо це, дуже уважно вивчимо".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прем'єр Польщі закликав фермерів припинити блокування українського кордону

Після знищення російського Ту-22М3 другий літак був змушений розвернутися - ГУР МО

Серед загиблих у Синельниковому - троє дітей від 6 до 14 років, повідомили в ОВА

У Херсоні внаслідок обстрілу виникла пожежа, є постраждалий

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

Кількість загиблих на Дніпропетровщині збільшилася до дев'яти: у лікарні померла поранена дитина

ГУР: Російський Ту-22МЗ збито тими самими засобами, якими раніше було уражено А-50

Суд заборонив діяльність проросійської партії "Соціал-патріотична асамблея слов'ян" - СБУ

Росіяни 18 разів обстріляли Донеччину, є загиблі - ОВА

"Укрзалізниця" після ранкової ракетної атаки відновила роботу вокзалу станції "Дніпро"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА