11:56 11.05.2020

В Україні 11 травня розпочинається пом'якшення карантинних обмежень

2 хв читати
В Україні 11 травня розпочинається пом'якшення карантинних обмежень

З понеділка, 11 травня, в Україні розпочинається ослаблення карантинних заходів, упроваджених у зв'язку з пандемією коронавірусу.

"Цей день настав, тому що більшість з нас дотримувалась його правил. Однак це не означає, що ми можемо нехтувати заходами безпеки. Щодня в Україні виявляють близько 500 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. Щоб не поповнити цю невтішну статистику, не забувайте про правила безпеки", - йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоров'я України у Telegram-каналі "Коронавірус_Інфо".

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на своїй сторінці у Facebook наголосив, що ослаблення карантину не означає завершення епідемії в країні.

"Послаблення карантину не означає, що коронавірусу більше немає, або він став менш небезпечним. Ми маємо навчитися жити та працювати в нових умовах. Це ключова умова, за якої карантин не буде посилено, а наступний етап послаблень настане швидше", - заявив він.

У рамках адаптивного карантину, який розпочинається 11 травня, зможуть відновити роботу перукарні, салони краси, заклади громадського харчування, заклади торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, низка видів діяльності, що передбачає прийом відвідувачів в офісних приміщеннях, а також стоматології. При цьому конкретні умови можуть варіюватися від регіону до регіону залежно від поширення коронавірусу в кожній конкретній області країни.

Згідно з постановами головного державного санітарного лікаря в закладах, які відновили роботу, має бути організовано температурний скринінг усіх працівників перед зміною, заборонено допускати до виконання обов'язків працівників із температурою вище ніж 37,2 градуса або з ознаками ГРВІ, прийом клієнтів має відбуватися виключно за попереднім записом із проміжком між клієнтами в 15 хвилин, очікування черги здійснюється поза приміщенням із дотриманням дистанції 1,5 м.

Окрім того, на вході до закладу торгівлі або сфери послуг має бути організовано місця для дезінфекції рук, клієнтів і відвідувачів можна допускати лише в масках або респіраторах, співробітники закладу зобов'язані використовувати медичні маски й одноразові рукавички, а також здійснювати дезінфекцію і прибирання після кожного клієнта.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 4 травня 2020 року, перший етап послаблення карантинних заходів триватиме до 22 травня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА