15:06 11.05.2020

Нью-йоркська юридична фірма заплатила $11 млн, щоб уникнути судового переслідування з боку Тимошенко

2 хв читати
Нью-йоркська юридична фірма заплатила $11 млн, щоб уникнути судового переслідування з боку Тимошенко

Нью-йоркська юридична фірма Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom заплатила $11 млн або більше, щоб уникнути судового переслідування з боку колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, яка звинуватила фірму в сприянні її політичному переслідуванню, повідомила The New York Times.

"Робота Skadden в Україні, яка вже призвела до федеральних розслідувань і великих штрафів, була зосереджена навколо звіту, підготовленого фірмою, котру союзники пана Януковича (екс-президента України - ІФ) використовували, щоб спробувати виправдати поводження його уряду з пані Тимошенко, провідним конкурентом пана Януковича. З 2011 року її було поміщено до в'язниці за звинуваченням у зловживанні службовим становищем, яке міжнародне співтовариство широко засудило як політично мотивоване", - йдеться в статті видання, опублікованій у неділю.

Видання зазначає з посиланням на людей, знайомих із врегулюванням, що Skadden заплатила $11 млн або більше, щоб залагодити справу до подання позову.

"Кошти з врегулювання, схоже, було передано через Reid Collins (юридична фірма - ІФ) пані Тимошенко і пана Власенка (адвокат Тимошенко - ІФ). Цю домовленість, як видається, відображено у записах, поданих пані Тимошенко і паном Власенком до українського уряду, які показують, що кожен із них отримав майже $5,5 млн Reid Collins із липня до минулого місяця", - наголошується в матеріалі.

Ідеться про те, що у записах не згадується фірма Skadden. Зокрема, у своїх заявках Власенко характеризував гроші як "іноземний дохід", а Тимошенко описала це в заяві цього місяця як "компенсацію за шкоду, завдану політичними репресіями 2011-2014 років, яку було отримано в Сполучених Штатах на стадії досудового врегулювання".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА