21:44 11.05.2020

Населення Франції закликають бути готовим до повторної ізоляції

2 хв читати
Населення Франції закликають бути готовим до повторної ізоляції

Координатор стратегії виходу Франції з режиму ізоляції, введеного через пандемію COVID-19, Жан Кастекс попередив населення про необхідність бути готовим до повторної масової ізоляції.

"Повинна бути передбачена надзвичайна повторна ізоляція", - написав Кастекс у доповіді, опублікованій у перший день пом'якшення обмежень для французів з коронавірусної епідемії.

Він закликав до забезпечення оборотності заходів, що почалися в країні зі скасування дозволів на переміщення людей до 100 км від будинку, відкриття непродовольчих магазинів, відновлення роботи деяких підприємств, бібліотек, невеликих музеїв, обов'язкового носіння захисних масок у громадському транспорті.

"За відсутності в найближчі терміни вакцини або лікувального рішення французьке населення залишається вразливим перед повторенням епідемії", - заявив Кастекс.

У понеділок ввечері Конституційна рада Франції затвердила закон про вихід країни з ізоляції при збереженні низки обмежень, пов'язаних із надзвичайною санітарною обстановкою. При цьому рада внесла поправки, спрямовані на обмеження кількості осіб, що мають доступ до персональних даних при відстеженні контактів інфікованих, і дотримання прав ізольованих хворих.

За даними Генеральної дирекції міністерства охорони здоров'я, за минулу добу у Франції померли 263 інфікованих COVID-19 (70 днем раніше), загальна кількість смертей з початку епідемії досягла 26 643 осіб. За час епідемії в лікарнях вилікувані 56 724 особи. За останню добу підтверджені 456 нових випадків зараження коронавірусом. Загалом у країні виявлено 139 519 випадків зараження COVID-19.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА