15:54 12.05.2020

В українського політв'язня Сергія Бугайчука підозра на коронавірус - Денісова

2 хв читати
В українського політв'язня Сергія Бугайчука підозра на коронавірус - Денісова

В українського політв'язня Сергія Бугайчука з'явилися симптоми коронавірусної інфекції: сухий кашель, підвищена температура, сильний головний біль і біль у суглобах, повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Значне погіршення стану здоров'я Сергія відбулося після того, як його етапували з Брянського СІЗО до в ФКУ СІЗО-7 УФСВП Росії у м. Москві. Після прибуття до московської в'язниці його помістили на 14-денний карантин, який пізніше продовжили до 21 дня, адже російські лікарі повідомили, що він контактував з особою, в якої діагностували коронавірусну інфекцію COVID-19", - написала Денісова на сторінці у Facebook у вівторок.

Водночас адміністрація ФКУ СІЗО-7 УФВП Росії у м. Москві досі не забезпечила українського політв'язня належною медичною допомогою, засобами індивідуального захисту та дезінфектором.

"Невідкладно звертаюся до уповноваженої з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою вжити термінових заходів з метою належного медико-санітарного забезпечення Сергія Бугайчука з урахуванням рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я та Підкомітету ООН з питань запобігання катуванням від 25.03.2020 року, а також сприяти отриманню ним коштів індивідуального захисту та необхідного лікування", - наголосила Денісова.

Крім того, український омбудсмен звернулася до міжнародної спільноти з закликом продовжувати тиск на Російську Федерацію, щоб змусити виконувати норми міжнародного права й не порушувати права українців.

Як повідомлялося, 11 липня 2018 року в Москві затримали провідника з Рівного Сергія Бугайчука. Йому інкримінують те, що він у складі групи осіб із трьох людей нібито переправляв через російсько-український кордон для подальшого перепродажу зброю - пістолет Glock 19 і 10 стволів до пістолета "Макаров".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА