16:34 12.05.2020

Мінекономіки оцінило скорочення ВВП України в I кв.-2020 на 1,2%

1 хв читати
Мінекономіки оцінило скорочення ВВП України в I кв.-2020 на 1,2%

Валовий внутрішній продукт України в першому кварталі 2020 року скоротився на 1,2%, таку оцінку оприлюднило на своєму сайті у вівторок Мінекономіки, яке раніше прогнозувало його зниження на 0,9%.

"Як і очікувалося, за результатами березня падіння економіки поглибилося", - зазначило міністерство, нагадавши, що за підсумками перших двох місяців його оцінка становила 0,2%.

За його розрахунками, скорочення зведеного індексу виробництва (ЗІВ) за підсумками першого кварталу сягнуло 3,8% порівняно з 1,8% за підсумками двох місяців.

Мінекономіки зазначає, що на це вплинув і ефект бази порівняння (у березні 2019 року зростання ЗІВ прискорився з 0,5% до 2,6%), і перші негативні наслідки поширення у світі COVID-19. Серед них відомство назвало логістичні проблеми та зменшення попиту в світі на вітчизняну промислову й сільськогосподарську продукцію, а також упровадження карантинних заходів для стримування пандемії всередині країни.

Як повідомлялося, Нацбанк наприкінці квітня оцінив скорочення ВВП України в першому кварталі цього року в 0,5% і прогнозує його прискорення в другому кварталі до 11,3%. Згідно з очікуваннями НБУ, в третьому кварталі цього року падіння економіки уповільниться до 5,3%, а в четвертому - до 2,3%, унаслідок чого загалом за рік ВВП скоротиться на 5%.

Уряд заклав до оновленого держбюджету спад ВВП цього року на 4,8%.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА