19:06 12.05.2020

ДБР передало до суду справу про розтрату екс-заступником глави МНС 23,7 млн грн

1 хв читати
ДБР передало до суду справу про розтрату екс-заступником глави МНС 23,7 млн грн

Державне бюро розслідувань (ДБР) передало до суду обвинувальний акт у справі екс-заступника міністра з питань надзвичайних ситуацій, якого обвинувачують у розтраті на суму 23,7 млн грн.

"Слідство встановило, що у 2004 році Міністерство з питань надзвичайних ситуацій (МНС) і компанія-забудовник уклали угоду, за якою на земельній ділянці, що належала міністерству, мали побудувати житловий будинок. Відповідно до угоди, 3420 кв. м житлової площі в зазначеному будинку мали перейти у власність міністерства. Проте, у 2010 році заступник міністра МНС уклав додаткову угоду, за якою міністерство відмовилося від житлової площі у місті Києві в обмін на аналогічну житлову площу у будинку, розташованому в місті Ірпені Київської області", - повідомляє прес-служба ДБР.

Експертиза встановила, що вартість квартир, які фактично отримало міністерство в Київській області, на 23,7 млн грн менша за вартість квартир, які мали бути отримані в Києві.

Екс-заступника міністра обвинувачують у зловживанні владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України). У разі доведення провини йому загрожує покарання у вигляді від трьох до шести років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА