19:47 12.05.2020

Черкаська ОДА звернулася до Кабміну з проханням дозволити роботу непродовольчих ринків та внутрішньообласного транспорту

2 хв читати
Черкаська ОДА звернулася до Кабміну з проханням дозволити роботу непродовольчих ринків та внутрішньообласного транспорту

Черкаська обласна державна адміністрація звернулася до Кабінету Міністрів України з листом, в якому просить дозволити роботу непродовольчих ринків та внутрішньообласного транспорту, повідомив голова ОДА Роман Боднар.

"Сьогодні відбулася зустріч із підприємцями, які працюють на непродовольчих ринках. Розуміємо, що питання надзвичайно важливе - багато людей працюють, багато людей отримують зарплати, і це, по суті, одне фінансове джерело для утримання сімей, тому для них це питання є важливим. Ми сьогодні порушували це питання на селекторній нараді, крім того, ініціювали офіційного листа до Кабінету Міністрів. Завтра буде засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, саме ця комісія уповноважена ухвалювати рішення", - заявив він у відеозверненні, оприлюдненому в Facebook.

Він наголосив, що епідеміологічна ситуація в Черкаській області не така напружена, як у низці інших регіонів країни.

"Ми вважаємо, що можемо розглядати питання роботи непродовольчих ринків за умови жорсткого дотримання карантинних вимог. Очікуємо найближчими днями відповідного рішення", - наголосив Боднар.

"Ще одне питання, яке ми ініціювали - це дозвіл на роботу внутрішньообласного та міського транспорту з урахуванням вимог до кількості пасажирів і з обов'язковим проведенням всіх дезінфекційних заходів в установленому порядку", - додав він.

Щойно уряд і державна комісія ТЕБ та НС ухвалять відповідні рішення, обласна комісія введе оновлені норми в дію, пояснив Боднар.

Як повідомлялося, станом на ранок 12 травня в Черкаській області зареєстровано один новий випадок COVID-19, померлих і видужалих не було (з початку пандемії - 343, 13 і 147 відповідно), наразі хворіє 183 людини (на одну більше за добу).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА