07:40 13.05.2020

Увечері 12 травня російські найманці на Донбасі шість разів порушили режим тиші, з початку доби середи один раз

2 хв читати
Увечері 12 травня російські найманці на Донбасі шість разів порушили режим тиші, з початку доби середи один раз

З вечора і до завершення вівторка, 12 травня, російські найманці на Донбасі 6 разів порушили режим тиші (всього за минулу добу - 9 разів), з початку доби середи зафіксовано один обстріл українських позицій, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"Унаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець об'єднаних сил отримав поранення", - йдеться в ранковому зведенні на сторінці штабу в Фейсбук у середу.

За минулу добу під час обстрілу українських позицій російські найманці використовували зброю, заборонену Мінськими домовленостями - міномети калібрів 120-мм і 82-мм, а також протитанкові ракетні комплекси, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" у Павлополі і двічі поблизу Старогнатівки українські позиції були обстріляні з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. На околицях Опитного російськими найманцями були задіяні великокаліберні кулемети і стрілецька зброя.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" зафіксовано два обстріли позицій ООС біля Кримського. Проти українських військовослужбовців були використані міномети калібру 120-мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецька зброя. Поруч із Луганським російські найманці тричі порушували режим припинення вогню, застосувавши 82-мм міномети, протитанковий ракетний комплекс, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Відповідно до зведення, українські військові відкривали у відповідь прицільний вогонь по опорних пунктах російських найманців. "Завдяки відвазі і рішучості військовослужбовців зі складу об'єднаних сил ворог був змушений припинити свої злочинні дії", - підкреслили в штабі.

За даними української розвідки, 12 травня українські військовослужбовці поранили п'ять російських найманців.

З початку поточної доби в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" у Гнутовому зафіксовано вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, який здійснювався в сторону позицій ООС.

"За поточну добу втрат серед українських захисників немає. Випадків захворювання коронавірусною інфекцією серед особового складу об'єднаних сил не зафіксовано. Ситуація в районі проведення операції об'єднаних сил залишається контрольованою", - підсумували в штабі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА