07:50 13.05.2020

В Естонії підписаний договір про будівництво першого етапу кордону з Росією

2 хв читати
В Естонії підписаний договір про будівництво першого етапу кордону з Росією

Департамент поліції і прикордонної охорони (ДПП) Естонії, фірми Merko Ehitus і GRK Infra підписали договір про перший етап будівництва кордону на південному сході Естонії.

Перший етап обійдеться майже в 20 млн євро і охоплює створення інфраструктури на відрізку естонсько-російського кордону довжиною 23,5 кілометрів - від точки з'єднання кордонів Латвії, Росії та Естонії до села Цереби (3,5 км на північ від прикордонного пункту з Росією Лухамаа (Luhamaa), повідомив у вівторок портал телерадіомовлення ERR.

"Це як раз та ділянка, через яку найбільше ведуться контрабандистські справи. Там і найбільше нелегально перетинають кордон", - сказав міністр внутрішніх справ Март Гельме (Mart Helme) естонському телебаченню.

Працювати будівельникам доведеться в непростих умовах. Крім того, що місцями кордон проходить болотистими ділянками, треба враховувати і особливий режим.

"Наші співробітники та всі співробітники наших субпідрядників повинні будуть працювати так, щоб в жодному разі не заступати на територію Росії. Порушувати кордон під час будівельних робіт не можна, так що логістичних проблем буде досить", - зазначив голова правління Merko Ehitus Eesti AS Іво Волков.

Роботи на першому етапі планується закінчити в три роки. Одночасно почнеться підготовка до облаштування інших ділянок.

Усього сухопутний кордон з Росією пролягає на відстані 135 кілометрів, з яких на болотисту місцевість припадає 101 км. Сухопутну ділянку передбачається забезпечити високотехнологічною технікою, встановити електронну охоронну систему, тут будуть використовуватися безпілотники, будь-який перетин кордону фіксуватиметься сенсорами.

Буде завершено і будівництво паркану заввишки 2,5 метра протягом близько 90 кілометрів. На низці ділянок природним помічником прикордонників стануть річки і болота, де немає практичного сенсу і необхідності зводити огорожу.

Урядом прийнято рішення виділити на облаштування кордону 130,5 млн євро, раніше він висловив надію, що фінансову підтримку надасть Європейський союз.

Одночасно між Естонією і Росією немає договору про кордон. Він підписувався двічі, в 2005 і 2014 році, але досі не ратифікований.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА