14:39 13.05.2020

ДБР: До витоку персональних даних українців можуть бути причетні посадові особи Головного сервісного центру МВС і міграційної служби

1 хв читати
ДБР: До витоку персональних даних українців можуть бути причетні посадові особи Головного сервісного центру МВС і міграційної служби

Державне бюро розслідувань (ДБР) розпочало досудове розслідування за фактом витоку персональних даних громадян України та їх поширення на одному з анонімних Telegram-каналів.

"За попередніми даними, до витоку персональних даних можуть бути причетні посадові особи Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України та Державної міграційної служби", - повідомляє прес-служба ДБР.

Досудове розслідування розпочато за фактами перевищення влади або службових повноважень співробітниками правоохоронних органів, що спричинило тяжкі наслідки, та несанкціонованого збуту або поширення інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або на носіях такої інформації, що заподіяло суттєвої шкоди, скоєному за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365 і ч. 2 ст. 361-2 Кримінального кодексу України).

Як повідомлялося, Національна поліція України виявила незаконне оприлюднення персональних даних українців на анонімному Telegram-каналі. Повідомлялося, що оприлюднений обсяг даних є компіляцією з інформаційних баз різних державних відомств і неурядових організацій за різні періоди попередніх років і не має стосунку до початку роботи державного мобільного застосунку "Дія". Роботу ресурсу, який незаконно розповсюджував персональні дані громадян, припинено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА