18:51 13.05.2020

Денісова заявляє, що на сайт українського омбудсмена чиняться масовані атаки, та просить СБУ знайти зловмисників

2 хв читати
Денісова заявляє, що на сайт українського омбудсмена чиняться масовані атаки, та просить СБУ знайти зловмисників

Український омбудсмен Людмила Денісова заявляє, що на офіційний сайт уповноваженого Верховної Ради з прав людини здійснюють масовані атаки, які унеможливлюють нормальне функціонування ресурсу, призводять до його зупинки та втрати інформації, у зв'язку з чим просить Службу безпеки України розпочати відповідне провадження і знайти зловмисників.

"Тільки-но в інформаційному просторі з'являються мої повідомлення про українських полонених і політв'язнів, які утримуються на території Російської Федерації та тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей і Криму, на офіційний вебсайт уповноваженого ВРУ з прав людини здійснюють масовані сторонні атаки, які унеможливлюють нормальне функціонування ресурсу, а іноді призводять до його зупинки та втрати інформації", - написала Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

Як приклад омбудсмен навела оприлюднену нею напередодні інформацію про підозру зараження коронавірусною інфекцією українського політв'язня Сергія Бугайчука, після чого сайт двічі зазнавав таких атак.

"Систематичність зловмисних дій простежується протягом останніх півтора року: 1 вересня 2018 року сайт інфікували вірусом, який заблокував доступ до будь-якого його розділу, окрім головної сторінки. 14 травня 2019 року сторонні особи отримали повний контроль над файловою структурою, через що сайт був заблокований. 18 квітня 2020 року до бази даних було завантажено шкідливе програмне забезпечення, що генерувало сторонні посилання на кожній сторінці сайту. Такі випадки можна перелічувати й далі", - пише Денісова.

У зв'язку з цим омбудсмен повідомила, що звертається до глави Служби безпеки України Івана Баканова з проханням розпочати слідчі дії та знайти зловмисників, які чинять відповідні правопорушення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА