19:02 13.05.2020

Оптимізація використання водних ресурсів промисловістю та забезпечення населення питною водою є питанням безпеки держави - секретар РНБОУ

2 хв читати
Оптимізація використання водних ресурсів промисловістю та забезпечення населення питною водою є питанням безпеки держави - секретар РНБОУ

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов зазначає, що оптимізація використання наявних в Україні водних ресурсів усіма суб'єктами господарювання та забезпечення населення якісною питною водою є питанням безпеки держави в умовах зміни клімату, на важливості якого постійно наголошує президент України Володимир Зеленський.

Як повідомляє прес-служба РНБО, в середу на засіданні робочої групи з питань безпеки водних ресурсів держави та забезпечення населення якісною питною водою представники центральних органів виконавчої влади, наукових установ, фахівці Апарату РНБО розглянули питання стану поверхневих водних об'єктів і прогнозні показники забезпеченості населення та галузей економіки України водними ресурсами протягом цього року.

Згідно з інформацією Державного агентства водних ресурсів України, останні п’ять років були маловодними, і є ймовірність виникнення водного дефіциту у басейнах деяких річок, які мають значне антропогенне навантаження.

У цьому контексті секретар РНБО України зазначив, що ймовірність маловоддя вимагатиме оптимізації використання водних ресурсів та економного водоспоживання.

"Зокрема, Олексій Данілов звернув увагу на важливість проведення повної інвентаризації джерел підземних вод питної якості й артезіанських свердловин із метою залучення їх до систем водопостачання", - йдеться в повідомленні.

На засіданні також йшлося про необхідність залучення додаткових фінансових ресурсів для модернізації систем централізованого водопостачання для забезпечення населення якісною питною водою.

Було також ініційовано й обговорювалося питання про необхідність розробки водної стратегії України.

За підсумками наради ухвалено протокольне рішення з рекомендаціями уряду України щодо забезпечення водної безпеки держави в 2020 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА