19:45 13.05.2020

Разумков закрив позачергове засідання ВР і відкрив наступне

2 хв читати
Разумков закрив позачергове засідання ВР і відкрив наступне

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков закрив позачергове пленарне засідання в середу й відкрив наступне позачергове засідання.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на відкритому в середу ввечері позачерговому пленарному засіданні парламенту, як свідчить електронна реєстрація, присутні 306 народних депутатів.

Депутати розглядають проект постанови про схвалення пропозицій про продовження терміну застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежень, заходів, санкцій.

Раніше з ініціативи народного депутата фракції "Голос" Романа Лозинського було зібрано 156 підписів для проведення позачергового засідання щодо питання затвердження постанови про звернення до РНБО з рекомендацією продовжити блокування низки російських інтернет-сервісів і соціальних мереж.

Ініціатором проведення другого за день позачергового засідання Верховної Ради став голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

У результаті голова Верховної Ради Дмитро Разумков доручив підготувати розпорядження про проведення позачергового засідання парламенту для розгляду постанови №3319 про звернення до Ради з питань національної безпеки та оборони про продовження блокування низки російських інтернет-ресурсів та соціальних мереж.

При цьому в середу ввечері прес-служба РНБО України повідомила, що проект указу президента про застосування санкцій щодо російських соціальних мереж та інтернет-сервісів, зокрема Mail.ru, "ВКонтакте", "Одноклассники", передано до Офісу президента України.

"Члени Ради національної безпеки та оборони України розглянули в установленому порядку пропозиції суб'єктів внесення, визначених ст.5 закону України "Про санкції", щодо застосування обмежувальних заходів (санкцій). За результатами розгляду більшістю членів РНБО України рішення про застосування, скасування та внесення змін до обмежувальних заходів (санкцій) ухвалено", - зазначено в повідомленні РНБО на сторінці у Facebook.

Так, це рішення, зокрема, передбачає застосування санкцій щодо російських соціальних мереж та інтернет-сервісів, зокрема Mail.ru, "ВКонтакте", "Одноклассники" та інших.

Зазначається, що для введення в дію ухваленого рішення відповідний проект указу президента передано до Офісу президента України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА