07:31 14.05.2020

Російські найманці дев'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, загинув один військовий, двоє поранені

2 хв читати
Російські найманці дев'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, загинув один військовий, двоє поранені

За минулу добу російські найманці дев'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, загинув один український військовослужбовець, ще два поранені, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"За минулу добу збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок ворожих обстрілів двоє військовослужбовців зі складу об'єднаних сил отримали поранення. Ще один український захисник отримав поранення, не сумісні з життям", - йдеться в повідомленні на сторінці штабу ООС в соцмережі Фейсбук у четвер уранці.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" неподалік Гнутового, Талаківки і Широкиного противник обстрілював українські позиції з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. По околицях Старогнатівки російські найманці двічі задіяли гранатомети різних систем.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог поблизу Кримського двічі відкривав вогонь із заборонених Мінськими угодами мінометів 120-го калібру, загалом випустив 20 мін, а також автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. На околицях Оріхового противник застосував 120 мм міномет, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Поблизу Катеринівки загарбники порушували режим припинення вогню, застосувавши 82 мм міномети, автоматичні станкові гранатомети і стрілецьку зброю.

За даними української розвідки, 13 травня військовослужбовці ЗСУ поранили трьох російських найманців.

"З початку поточної доби збройні формування РФ 5 разів порушили режим припинення вогню. За поточну добу втрат серед українських захисників немає", - додали в штабі.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" поблизу Авдіївки противник двічі вів вогонь - з 82 мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Недалеко від н.п. Верхньоторецьке найманці задіяли міномети 82-го калібру і гранатомети різних систем.

Українських військовослужбовців, які виконують завдання в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" у Зайцевого і Хутора Вільного ворог обстріляв з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Випадків захворювання коронавірусом серед особового складу ООС не зафіксовано.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА