08:32 14.05.2020

Венесуела закликала ООН визнати спробу вторгнення агресією Колумбії і США

2 хв читати
Венесуела закликала ООН визнати спробу вторгнення агресією Колумбії і США

Постпред Венесуели при ООН Самуель Монкада звернувся до голови РБ ООН з проханням винести на обговорення Ради безпеки питання про спробу вторгнення колумбійських бойовиків на її територію і визнати її актом агресії Боготи і Вашингтона.

У тексті листа на ім'я голови Ради безпеки, наявному в розпорядженні "Інтерфаксу", йдеться, що в період з 3 до 4 травня 2020 року "організовані, навчені збройні групи бойовиків, що фінансуються і захищаються урядами Республіки Колумбія і Сполучених Штатів Америки, незаконно вторглися на територію Венесуели".

Їх метою, на думку венесуельської влади, було "вчинення злочинних дій проти нашого народу, вбивства високопоставлених осіб і чиновників уряду", зокрема президента Ніколаса Мадуро.

У листі йдеться, що за підсумками обговорення в РБ ООН може бути прийнято заяву, в якій має прозвучати засудження будь-яких протиправних дій проти Венесуели та визнано, що спроба збройного вторгнення була "агресією урядів Боготи і Вашингтона проти Венесуели".

У листі наголошується, що Венесуела має намір у зв'язку з цим подати позов до відповідних міжнародних судових інстанцій.

3 травня 2020 року влада Венесуели заявила про запобігання вторгнення групи колумбійських бойовиків, які спробували прорватися в країну на швидкісних катерах. Метою операції, як заявив Каракас, було усунення президента Ніколаса Мадуро. Вісім бойовиків були знищені, 12 - затримані. Серед затриманих, як повідомив президент, були два громадянина США.

Рада національної безпеки (СНБ) США заявила, що Сполучені Штати не мають жодного відношення до спроби вторгнення до Венесуели.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА