09:43 14.05.2020

Завершено розслідування у справі екс-чиновника заводу "Маяк" концерну "Укроборонпром"

1 хв читати
Завершено розслідування у справі екс-чиновника заводу "Маяк" концерну "Укроборонпром"

Правоохоронці завершили розслідування у справі колишнього заступника директора заводу "Маяк", після чого обвинувальний акт скерують до суду, повідомила прес-служба прокуратури у Facebook.

"Прокуратура міста Києва завершила досудове розслідування у резонансному кримінальному провадженні щодо колишнього заступника генерального директора київського заводу "Маяк", викритого на спробі шахрайського заволодіння грошовими коштами при відчуженні майна "Укроборонпрому" (ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Наразі відповідно до ст. 290 Кримінально-процесуального кодексу України підозрюваному і його захисникам надали відкриті матеріали кримінального провадження для ознайомлення, після чого обвинувальний акт скерують до суду.

Підозрюваному загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У прес-службі прокуратури нагадали, що згідно з матеріалами слідства, в 2019 році колишній чиновник пообіцяв керівнику комерційної структури сприяння в придбанні майнового комплексу заводу за значно заниженою ціною. Загальна сума угоди мала становити $4,5 млн, з яких $2 млн покупець мав офіційно сплатити за майновий комплекс, а ще $2,5 млн передати особисто підозрюваному як винагороду за його "послуги".

Зазначається, що правоохоронці затримали екс-чиновника у відділенні банку під час отримання $200 тис. авансу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА