11:14 14.05.2020

Керівництво Одеської митниці підозрюють в організації корупційної схеми під час розмитнення товарів - СБУ

2 хв читати
Керівництво Одеської митниці підозрюють в організації корупційної схеми під час розмитнення товарів - СБУ

Служба безпеки України підозрює керівництво Одеської митниці Державної митної служби в організації масштабної корупційної схеми під час розмитнення товарів, в зв'язку з чим було затримано при одержанні неправомірної вигоди начальника відділу митного поста "Чорноморськ".

Як повідомляє прес-центр СБУ, в махінації були задіяні начальники відділів митного оформлення постів "Одеса" та "Чорноморськ".

"Перший з них вимагав $100 із кожного контейнеру за доставку вантажів на внутрішню митницю без додаткових заходів контролю. У разі згоди компанія-імпортер вносилась до списку і надалі її контейнери за обумовлену плату безперешкодно проходили митний контроль", - ідеться в повідомленні.

Так, у подальшому вже чиновник поста "Чорноморськ" створював комерсантам штучні перешкоди під час розмитнення товарів, затягуючи їх оформлення. Для розблокування процесу начальник відділу пропонував імпортерам допомогу в заниженні вартості задекларованих вантажів.

"За цю "послугу" він вимагав 50-60% різниці між реальною ціною та протиправно відображеною у митних документах. За інформацією спецслужби вартість "платежу" становила від $200 до $4000, частина грошей передавалась безпосередньо керівництву Одеської митниці", - зазначили в СБУ.

У рамках розпочатого кримінального провадження правоохоронці задокументували отримання учасниками схеми $800.

Правоохоронці затримали начальника відділу митного поста "Чорноморськ" згідно зі ст. 208 Кримінального кодексу України, після отримання чергової частини неправомірної вигоди в розмірі $1,3 тис.

Наразі тривають слідчі дії за ч.3 ст.28, ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення про підозру учасникам протиправної схеми й обрання запобіжного заходу, а також перевіряють причетність до оборудки інших співробітників митниці й співробітників правоохоронних органів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА