11:42 14.05.2020

Міністр інфраструктури вважає недоцільним поспішати з відкриттям метро в Києві

2 хв читати
Міністр інфраструктури вважає недоцільним поспішати з відкриттям метро в Києві

У відновленні роботи транспорту важлива поетапність і поспішати з відкриттям метро в Києві не потрібно, вважає міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

"Іноді дивує непослідовність у деяких етапах... Ще декілька днів тому у нас збирався київський штаб, і коли розглядалося питання про відновлення роботи метро, то вони зійшлися на думці, що відкрити з обмеженнями - дуже важко. Підземка якщо відкривається, то має вже працювати повноцінно...", - сказав він в ефірі "Сніданок з 1+1" у четвер, коментуючи пропозицію мера Києва Віталія Кличка відкрити метро з 25 травня.

При цьому Криклій зазначив, що у разі відкриття метро необхідно здійснювати дезінфекцію, дотримуватися масочного режиму, також, за його словами, можна робити термоскринінг пасажирів, проте "обмежувати вже на пероні, у вагоні - досить важко".

"Я не поспішав би з цим рішенням", - сказав він.

"До кінця тижня Міністерство охорони здоров'я має підтвердити дати (поетапного запуску транспорту - ІФ), чи накладаються вони на епідеміологічну ситуацію, щоб ми не брали на себе всю відповідальність за всі ризики. У будь-якому разі всі ризики ми ділимо з міською владою", - додав міністр

Як повідомлялося, мер Києва Віталій Кличко звернувся до уряду з пропозицією з 25 травня відновити роботу столичного метрополітену в звичайному режимі. При цьому він назвав "абсолютно утопічною" ідею проїзду в метро за спецперепустками.

Заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що також не підтримуватиме запровадження допуску в метрополітен за спецперепустками.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА